محل لوگو
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید

تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط زناشویی


هر روز بیشتر شاهد تاثیر شبکه‌ های اجتماعی بر روابط زناشویی هستیم. تکنولوژی روز به روز در حال گسترش و پیشرفت هست و در حال وارد شدن در تمام جنبه‌های زندگی انسان می‌باشد. اما اینکه انسان‌ها از این فناوری، به چه شکلی و در چه راستایی استفاده می‌کند، مفید با مضر بودن آن را مشخص می‌کند. شبکه‌های اجتماعی همانطور که می‌تواند برقراری ارتباط را آسان‌تر و سریع‌تر کند، می‌تواند باعث از هم پاشیدن یک زندگی یا طلاق عاطفی زوجین شود. استفاده درست به انسان و پیشبرد اهداف اش کمک می‌کند. در این مطلب، به طور خلاصه درباره تکنولوژی و تاثیراتی که بر اقراد در رابطه زناشویی می‌گذارد صحبت کرده ایم و در پایان، علت اینکه چرا تکنولوژی، زندگی ما را در کنترلش گرفته مطلبی بیان شده است.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه راه‌های کاهش شبکه‌ های اجتماعی بر روابط زناشویی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط زناشویی

 

تاثیر تکنولوژی و شبکه‌ های اجتماعی بر روابط زناشویی چیست؟

فناوری، یعنی استفاده عملی از دانش و مهارت برای ساخت وسایلی که زندگی انسان‌ها را ساده کرده و بهبود بخشد. فناوری، طیف گسترده ای از وسایل مثل تلویزیون‌های هوشمند، موبایل، کامپیوتر، ماشین لباس شویی و هر وسیله ای که هوشمند است را شامل می‌شود.

شبکه‌های اجتماعی باعث شده تا تعاملات چهره به چهره به کمترین میزان خود برسد و این به معنای مرگ یک رابطه زناشویی می‌باشد. غرق شدن در تکنولوژی، می‌تواند باعث کاهش حس ایمنی و رضایت زناشویی و افزایش احساس کنترل شود.

 

اثرات مخرب غرق شدن در شبکه های اجتماعی در زندگی زناشویی

فناوری، در قدم اول می‌تواند انسان‌ها را شبیه به خود بار بیاورد. افرادی فلزی، بی روحیه و سرد که ارتباطات آنها فقط از راه استیکرها و آلارم‌ها برقرار می‌شود. تاثیر شبکه‌ های اجتماعی بر روابط زناشویی، یکی از پررنگ‌ترین جنبه‌های فناوری در زندگی امروزه افراد هستند که به مرور زمان، انسان‌ها به اکانت‌های مجازی تبدیل می‌کند.

در زندگی زناشویی، اسیر شدن در تکنولوژی‌ها بخصوص موبایل و کامپیوتر، به مرور زمان بلایی بر سر رابطه می‌آورد که ممکن است دیگر آن زندگی به حالت اول بر نگردد. برخی از پیامدهای استفاده نادرست از تکنولوژی بر زندگی زناشویی:

بالا رفتن توقعات از همسر:

غرق شدن در فضاهای مجازی و تماشای لحظه به لحظه سوپر مدل‌ها و سلبریتی‌ها و حضور پررنگ و نزدیک آن‌ها با مخاطبانشان، باعث می‌شود که زن و شوهر به مرور و ناخودآگاه جذب این اندام‌ها و لباس‌ها زیبا شوند و همسرشان را فراموش کنند. توقعات از همسرشان، به اندازه یک مدل می‌شود و شاید دیگر زیباترین لباس‌ها را نیز بر تن همسرشان نبینند.

تاثیر بر سلامت روان:

درگیری مدام با اخبار تلخ، دعواها و حاشیه‌ها، کنش‌ها و واکنش‌ها، شایعات ریز و درست، اخبار اقتصادی و فرهنگی و تماشای کسانی که یک شبه و بدون هیچ هنری ره صد ساله را پیموده‌اند، می‌تواند باعث سرشار شدن احساسات بد در فرد شده و آنها را به سمت افسردگی یا حتی اضطراب ببرد. روابط زناشویی را سرد کرده و باعث بروز مشکلات عاطفی فراوان بشود.

تاثیر بر سلامت جسمانی:

سالهاست که درباره مضرات تکنولوژی و تاثیرات منفی آن روی بدن انسان صحبت می‌شود. البته که اکثر آن‌ها حقیقت دارد. شایع‌ترین مشکل، چاقی است. جذابیت‌های فناوری، فرصت شما را می‌گیرند و همین مسئله شما را به سمت غذاهای آماده و عدم تحرک خواهد کشاند. نشستن مداوم در یک حالت خاص، به مرور زمان ستون فقرات و مفاصل شما را آسیب دیده خواهد کرد.

طلاق عاطفی:

شاید تلخ‌ترین ضرر استفاده نادرست از تکنولوژی طلاق عاطفی باشد. خیلی‌ها ممکن است متوجه نشوند که چه بر سر آنها می‌آید اما به مرور زمان می‌بینند حسی به همسر خود ندارند و با دوستان مجازی و فیلم‌ها و بازی‌های خود سرگرم‌اند. چندین ساعت سر کار، بعد خستگی و موبایل، بعد هم خواب... نتیجه مشخص است.

 

چگونه از فناوری درست استفاده کنیم؟

فناوری یا تکنولوژی، از واجبات دنیای امروزی است که اگر کسی نحوه استفاده از آنها را بلد نباشد، فرقی با یک فرد بی سواد ندارد. شاید بگویید این تکنولوژی است که صفا و صمیمیت گذشته‌ها را از بین برده و انسان‌ها را از هم دور کرده. بله، تاحدودی درست می‌باشد اما تکنولوژی شما را از هم دور نکرده، بلکه استفاده اشتباه شما از آن و اعتیاد به شبکه‌ های اجتماعی باعث بروز این مشکلات می‌شود.

شما هنوز می‌توانید در خانه مادر بزرگ دور هم بنشینید و خاطره بگویید، هنوز هم می‌توانید به پارک بروید، بدوید و لذت‌های گذشته را تجربه کنید، اما خود شما هستید که با استفاده بیش از اندازه و همیشگی از تکنولوژی، زندگی خود را بی رنگ کرده اید. نیاز نیست تمام لذت‌ها و شادی‌های خصوصی زندگی خود را با همه شریک شوید یا برای سالهای آینده ثبت کنید. می‌توانید بنشینید، لذت ببرید و در خاطرات خود نگه دارید. اگر احساس می‌کنید خانواده تان آن گرمای گذشته را ندارد، حتما از مشاوره خانواده برای بازسازی تعاملات میان اعضای خانواده خود استفاده کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه راه‌های کاهش شبکه‌ های اجتماعی بر روابط زناشویی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : تاثیر شبکه های اجتماعی بر روابط زناشویی

انتشار : ۳ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

افسردگی پس از تعطیلات


افسردگی پس از تعطیلات چیست؟ فرض کنید بعد از مدت‌ها تعطیلات، فردا شنبه است و باید صبح زود بیدار شوید و به سر کار، مدرسه یا دانشگاه بروید، به اصطلاح روز از نو، روزی از نو. طبیعتا احساس بسیار بدی است و ممکن است شما را حتی از کار یا دانشگاهی که به آن علاقه دارید بیزار کند. سازگاری و رفت و برگشت در موقعیت‌های مختلف، یکی از مهارت‌هایی است که انسان باید بیاموزد و اگر نتواند این کار را به خوبی انجام دهد، ممکن است علایم افسردگی در او دیده شود. یکی از دلایل عمده افسردگی ناتوانی در سازگاری با محیط و شرایط جدید است. در این مطلب چگونگی مدیریت و پیشگیری کردن افسردگی پس از تعطیلات را بیان کرده ایم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی پس از تعطیلات می‌توانید با مشاوران مرکزمشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : افسردگی پس از تعطیلات

 

چرا افسردگی بعد از تعطیلات ایجاد می‌شود؟

تعطیلات، زمانی برای استراحت، دور شدن از استرس‌های شغلی و درسی، دیدن دوستان است. بسیار طبیعی است که پس از پایان تعطیلات، احساس افسردگی پس از تعطیلات، اما این احساس غم نباید کارایی شما را کم کند. هرکس به تعطیلات، استراحت و تفریح نیاز دارد اما باید بدانید که وظیفه اصلی شما کارکردن، درس خواندن و تلاشگری است و تعطیلات فقط زمانی برای استراحت است. مشکل در تفکر است که باعث شده اکثر مردم، نسبت به زندگی خود احساس نارضایتی داشته و از تعطیلات نه برای استراحت، بلکه برای فرار از وظایف بهره ببرد. به جای فرار به دنبال راهی برای کاهش استرس‌های شغلی خود باشید.

 

چگونه از افسردگی پس از تعطیلات پیشگیری کنیم؟

در ابتدا باید سعی کنید که چیزهایی در زندگی به دنبال چیزهایی باشید که باعث پیشرفت شما شود. اینکه اکثر مردم بعد از تعطیلات غمگین می‌شوند، به این دلیل است که آنها فقط برای تعطیلات زندگی می‌کنند. برای آن از مدت‌ها قبل برنامه می‌ریزند و آن را دوست دارند، اما نسبت به برنامه زندگی عادی خود این شوق را ندارند. به طور ایده آل، هر بار که یک تعطیلات تمام می‌شود، باید برای تخریب یک عادت قدیمی و ساخت یک تفکر جدید، مهارت جدید و پیشرفت تلاش کنید.

1- لیستی از لذت‌های خود تهیه کنید

بسیاری از تفریحات در تعطیلات یا در دسترس نیستند و یا انجامش شان آن شور و هیجان مورد انتظار را ندارد. پس آن‌ها را در طول دوره‌های کاری انجام داده و برای آنها برنامه ریزی کنید. حتی اگر یک آخر هفته و یا چند ساعت برای آن تفریحات وقت بگذارید، به شما انرژی برای کار کردن می‌دهد.

2- ته دیگ تعطیلات را بیخیال شوید

مهم است که قبل از پایان تعطیلات، زمانی برای برگشتن به زندگی عادی خود بگذارید. می‌توانید روز بعد از تعطیلات سبک‌تر کار کنید و یا یک روز قبل از پایان تعطیلات، کمی از کارهای عقب افتاده خود را انجام دهید و به مرور زمان به زندگی کاری یا تحصیلی بازگردید. نداشتن وقت کافی برای بازگشتن به زندگی کاری شما را دچار نوعی رخوت می‌کند.

3- در تعطیلات، همه چیز را رها نکنید

مهم است که تعطیلات، زندگی شما را تعطیل نکند. هرچند بسیار کم، اما سعی کنید کمی از کارهای خود را انجام دهید تا بدانید که شما از دنیا و ادامه زندگی مرخص نشده اید.

4- تا چند روز با دوستانتان درباره تعطیلات صحبت کنید

این کار به شما کمک می‌کند که بخندید. به همین سادگی می‌توانید روحیه خود را تقویت کرده و بتوانید افسردگی پس از تعطیلات را مدیریت کنید. برای دانش آموزان سنین پایین‌تر، این حرکت با موضوع انشای تعطیلات خود را چگونه گذرانده اید انجام می‌شود و اشتراک تجربه‌ها باعث کم شدن بار روانی موضوع می‌شود.

5- حداقل تا 5 روز، برای خودتان کاری انجام دهید

برای خود هدیه بخرید، 5 دقیقه اضافه در حمام گرم بمانید، موها و لباسهایتان را مرتب کنید و برای آن وقت بگذارید. خانه خود را نظم داده و بیشتر به نظافت بپردازید.

6- چه می‌خواستید؟ آنها را پیگیری کنید

بدانید پایان تعطیلات، پایان زندگی نیست و بعد از آن باید کارهای خود را انجام دهید. برای خود هدف مشخص کنید و یک استارت دوباره ای برای رسیدن به آنها بزنید. استراحت کرده اید و انرژی کافی برای دویدن را دارید. برنامه ریزی برای سال جدید به شما انرژی لازم را بر می‌گرداند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی پس از تعطیلات می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : افسردگی پس از تعطیلات

انتشار : ۳ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

داروی ونلافاکسین | تداخلات دارویی، عوارض و نحوه مصرف داروی ونلافاکسین


داروی ونلافاکسین از جمله داروهای ضد افسردگی است که برای درمان افسردگی، اضطراب، اختلالات دوقطبی و برخی دیگر از ناراحتی های روانی تجویز می شود. به راحتی از طریق روده جذب می شود و به دلیل تاثیر بر افراد مبتلا به افسردگی شدید مورد توجه قرار گرفته است. مصرف خودسرانه و یا قطع ناگهانی دارو خطر عوارض جانبی را بالا می برد. شاید قبلا به تجویز متخصص از این دارو استفاده کرده باشید، اما باز هم نباید با دیدن اولین نشانه های ناراحتی و غم به سراغ این دارو بروید. علائم افسردگی تنها توسط متخصصان روانشناسی و روانپزشکی صورت می گیرد و دارو تنها راه درمان نیست. در ادامه درباره موارد مصرف، عوارض جانبی و تداخلات دارویی با ونلافاکسین می پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه داروها می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : داروی ونلافاکسین | تداخلات دارویی، عوارض و نحوه مصرف داروی ونلافاکسین

 

قرص ونلافاکسین و موارد مصرف آن

قرص ونلافاکسین (افکسور) عمدتا برای درمان اضطراب فراگیر، افسردگی های شدید، ترس ها و اضطراب های اجتماعی به کار می رود. این دارو با تاثیر بر برخی مواد شیمیایی مغز، باعث کاهش علائم افسردگی می شود. این دارو اولین بار در سال 1993 ارائه شد و در بیماران افسرده شدید و مالیخولیایی، بهتر از داروی فلوکستین عمل می کند.ونلافاکسین به جز موارد ذکر شده، به میزان کمتر و غیرعمومی تری برای درمان برخی اختلالات دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد؛ این اختلالات عبارتند از:

_ اختلال دوقطبی

_ اختلال وسواسی جبری

_ اختلال پانیک (وحشت زدگی)

_ اختلال بیش فعالی

_ افسردگی همراه با ترک کوکائین

_ اختلال گذر هراسی (ترس از مکان های باز)

_ گاهی برای درمان گر گرفتگی در زنان یائسه یا مردان مبتلا به سرطان پروستات که با هورمون ها تحت درمان هستند

_ گاهی در درمان ضعف عضلانی در بیماران مبتلا به حمله خواب (نارکولپسی)

 

موارد منع مصرف ونلافاکسین

برخی افراد ممکن است به بعضی داروها حساسیت داشته باشند. ونلافاکسین هم از آن دسته داروهایی است که ممکن است برخی افراد به آن آلرژی داشته باشند. بنابراین باید با احتیاط مصرف شود. در صورتی که هر یک از مشکلات پزشکی ذکر شده در ادامه ی این مطلب را دارید، قبل از مصرف آن با متخصص مشورت کنید. این موارد عبارتند از:

1- اختلال دوقطبی

2- مشکلات کبدی و بیماری های ریوی

3- مشکلات قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا

4- مشکلات تیروئیدی

5- دیابت

6- کوری تدریجی

7- سابقه تشنج

8- مشکلات خونریزی و لخته شدن خون

9- پایین بودن سدیم خون

10- اگر در حال تغییر داروی ضد افسردگی از یک نوع دیگر، به ونلافاکسین هستید

11- بارداری و شیردهی

 

توجه: ونلافاکسین می تواند منجر به مثبت شدن کاذب تست اعتیاد شود، بنابراین در صورت انجام تست اعتیاد، به کارشناس آزمایشگاه مربوطه اطلاع دهید که این دارو را مصرف می کنید.

 

نحوه مصرف ونلافاکسین

این دارو باید مانند هر داروی دیگری دقیقا طبق دستور پزشک متخصص مصرف شود. قبل از شروع مصرف آن باید برگه مخصوص توضیحات دارو به دقت خوانده شود.ونلافاکسین را می توان همراه با غذا مصرف کرد. دوز و مقدار مصرف آن باید در یک ساعت مقرر و منظم استفاده شود و در صورت فراموش کردن مصرف آن در یک نوبت، از دو برابر کردن دوز آن در نوبت بعدی، خودداری شود. در طول مصرف این دارو، فشار خون باید به طور منظم اندازه گیری شود. همچنین باید توجه داشته باشید که توقف داروهای روانپزشکی از جمله ونلافاکسین نباید ناگهانی صورت بگیرد و در صورت توقف ناگهانی عوارض جانبی به همراه خواهد داشت.

 

عوارض ونلافاکسین

ونلافاکسین هم مانند هر داروی دیگری در کنار اثرات مفید خود، دارای عوارض جانبی است. عوارض این دارو با آگاهی، قابل پیش بینی و قابل رفع است. در صورت بروز هر مشکلی یا حتی برای قطع آن باید با پزشک متخصص مشورت شود. این عوارض عبارت اند از:

_ علائم آلرژیکی (مثل خارش یا جوش های پوستی، تنفس دشوار، ورم صورت، لب ها، زبان یا گلو)

_ تغییرات بینایی

_ تهوع، اسهال، استفراغ

_ تغییر در اشتها یا وزن

_ یبوست

_خشکی دهان و خمیازه کشیدن

_ سرگیجه، سردرد، اضطراب، احساس عصبیت

_ تپش قلب و افزایش فشار خون

_ لرزش شدید

_ مشکلات خواب (بی خوابی)، خواب های پریشان

_ احساس خستگی

_ افزایش تعریق

_کاهش میل جنسی، ناتوانی جنسی یا اختلال در ارگاسم

 

تداخل دارویی ونلافاکسین با سایر داروها

مصرف برخی داروها همزمان با ونلافاکسین، ممکن است موجب کاهش اثرات درمانی این دارو شود و یا عوارض جانبی خطرناکی را ایجاد بکند. پس در مواردی که در زیر ذکر شده، قبل از مصرف ونلافاکسین باید با پزشک متخصص مشورت شود. این داروها عبارتند از:

_داروهای خواب آور

_داروهای مسکن

_داروهای اضطراب و تشنج و ضد افسردگی دیگر

_سایمتیدین

_هوفاریقون

_ترامادول

_تریپتوفان

_رقیق کننده های خون مثل وارفارین، کومادین، جانتوون

_داروهای درمان اختلالات خلقی، اختلالات فکری یا بیماری های روحی مثل بوسپیرون، لیتیوم و بسیاری موارد دیگر

_داروهای سردرد میگرنی مثل سوماتریپتان، زولمیتریپتان و ...

 

برای دریافت مشاوره در زمینه داروها می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : داروی ونلافاکسین | تداخلات دارویی، عوارض و نحوه مصرف داروی ونلافاکسین

انتشار : ۳ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

باورهای مخرب در رابطه جنسی و زناشویی


باورهای مخرب ازدواج همان افکار و عقایدی هستند که افراد سعی می کنند با استفاده از آن ها رابطه شان را پیش ببرند، اما در نهایت با موانع و مشکلات زیادی رو به رو می شوند. عدم توجه به حرف ها و گفته های کسانی که تجربه دارند، به این اشتباهات دامن زده و مشکلات را پیچیده تر می کند. معمولا افراد با دانسته ها و گفته های اطرافیان تصمیم گیری و عمل می کنند. در حالی که برای پیش بردن یک رابطه درست می توانید از مشورت متخصصان در زمینه مسائل زوج و خانواده استفاده کنید. به دلیل اهمیت رابطه جنسی در ازدواج ابتدا به باورهای مخرب در این زمینه و سپس به باورهای مخرب در زمینه روابط زناشویی پرداخته ایم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اطلاح باورهای مخرب ازدواج می‌توانید با مشاوران مرکزمشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : باورهای مخرب در رابطه جنسی و زناشویی

 

باور های مخرب در رابطه جنسی

رابطه جنسی یکی از ابعاد ارتباطی بین زن و مرد می باشد که مستقیما با رضایت از زندگی در ارتباط است. عدم توجه به نیازهای همسر و کیفیت رابطه جنسی، می تواند ازدواج را به سمت جدایی سوق دهد. وجود باورهای غلط درباره رابطه جنسی، میزان لذت و رضایت از رابطه را دستخوش تغییراتی می کند. در ادامه به برخی از مهم ترین باورهای مخرب ازدواج می پردازیم:

1- سایز آلت تناسلی در رسیدن به ارگاسم نقش دارد

حتی در میان قشر تحصیل کرده جامعه نیز این باور وجود دارد که سایز آلت تناسلی مردان تاثیر زیادی در ارضای جنسی زن دارد. اما علم ثابت کرده که هیچ آلت تناسلی برای واژن بزرگ یا کوچک نیست. آنچه که اهمیت دارد انجام حرکات جنسی مناسب و ارضای جنبه عاطفی همسر برای رسیدن به یک ارگاسم است. مقاله تحریک جنسی زنان را مطالعه نمایید.

2- تغذیه نامناسب و الکلی بودن تاثیری در رابطه جنسی ندارد

مصرف الکل ،سیگار، مواد مخدر، تغذیه نامناسب و ورزش کم سلامت جنسی و حال خوب شما را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین باعث کاهش میل جنسی می شوند، نعوظ و ارگاسم را سخت می‌کنند، سایز آلت را کم می کند و باعث می شود تناسب کمتری از نظر بدنی در یک رابطه داشته باشید.

3- رابطه جنسی زیاد باعث تغییر شکل واژن می شود

واژن خانم‌ها خاصیت ارتجاعی دارد و بعد از هر بار رابطه جنسی، دوباره به حالت ابتدایی خود بازمی‌گردد. از این رو این باور که خانم‌هایی که کمتر تجربه رابطه جنسی دارند، واژن تنگ‌تری دارند و برعکس، خانمی که واژن گشادی دارد روابط جنسی زیادی داشته است، اشتباه است».

توجه: تغییر در شکل و اندازه واژن تنها با زایمان و افزایش سن رخ می دهد.

 

باورهای مخرب در رابطه زناشویی

رابطه زناشویی کلیه ابعاد رابطه زن و مرد را شامل می شود. برخی باورها مخرب کلیت ازدواج را به خطر می اندازند، که در مشاوره های قبل از ازدواج نیز به آن ها پرداخته می شود. ازدواج هایی که بر اساس این باورها شکل می گیرد، بیشتر در معرض خطر خواهند بود. با دریافت مشاوره ازدواج زندگی مشترک خود را تضمین کنید. در ادامه به برخی از شایع ترین این باورها می پردازیم.

1- من می توانم شریک زندگی ام را تغییر دهم

برخی با وجود مشکلاتی که پیش از ازدواج دارند، به امید تغییر همسر بعد از ازدواج، زندگی مشترک خود را شروع می کنند. با شروع زندگی مشترک شما متوجه بسیاری از خلقیات و عادات همسرتان خواهید شد که پیش از ازدواج پی بردن به آن ها غیر ممکن می بود. حال اگر چیزی برای تغییر از قبل در ذهن داشته باشید، با مسائل جدید چگونه کنار خواهید آمد؟ اگر فکر می کنید همسرتان مسئولیت خوشبختی شما را بر عهده دارد، با این همه نقص و ایراد آیا می توانید احساس آرامش و خوشحالی داشته باشید؟

2- خودمان از پس مشکلات بر می آییم

بسیاری از افراد عقیده دارند” تا زمانی که مشکل حاد نشده نباید به مشاور مراجعه کرد و یا برای حل آن خودمان می تونیم از پسش بربیاییم". اما مشاوره خانواده به شما جنبه هایی از رابطه را نشان می دهد که از دید خودتان پنهان مانده است. همچنین کمک می کند مسائل تان از نظر یک متخصص نیز بررسی شود و راهکارهای بهتری برای حل مشکلاتتان پیدا کنید. توجه داشته باشید که برای هر موضوعی می توان راه چاره ای پیدا کرد، پس ناامید نباشید.

3- دعوا نمک زندگی است

دعوا و مشاجره در زندگی و روابط ایرادی ندارد، اما مهم است که در ارتباط با همسر حتی در زمان دعوا احترام ها حفظ شود. برخورد صحیح زمان دعوا با همسر، به حفظ رابطه و محکم شدن پایه های زندگی مشترک کمک می کند.

به یاد داشته باشید حرفی که از دهان بیرون آمد را نمی توان پس گرفت و نمی توانید بعدا به همسرتان بگویید "از حرفم ناراحت نشو". این مسائل در آینده باعث بی اعتمادی طرفین نسبت به یکدیگر می شوند و هر کدام از آن ها سعی می کنند دیواری دور خود ایجاد کنند تا توسط دیگری آزرده نشوند. تحقیقات نشان داد که تنها ۲۰ دقیقه مشاجره سالم می تواند برای رابطه مفید باشد.

4- اسباب بازی جدیدی به نام همسر

برخی افراد بعد از آن که ازدواج می کنند، نسبت به همسرشان سرد شده و آن میل و هیجان اولیه را از دست می دهند. حتی شاید برای تجربه مجدد آن هیجان اولیه کارهایی نیز بکنند. وضعیت این افراد را با یک تمثیل بهتر می توانید متوجه شوید.

کودکی را در نظر بگیرید که اسباب‌بازی جدیدی می‌خواهد اما مادرش با او شرط می‌کند که اگر آن را برایش بخرد باید بقیه اسباب‌بازی‌هایش را به او بدهد. کودک قبول می‌کند چون آنقدر آن اسباب‌بازی خاص را با تمام وجود می‌خواهد و تمام دنیایش داشتن آن شده که حاضر است برای آن از همه چیز بگذرد. اما وقتی صاحب آن اسباب‌بازی شد، از قولی که داده پشیمان می‌شود و دلش می‌خواهد بقیه اسباب‌بازی‌هایش را حفظ کند. چون تازه می‌فهمد که همه آنها را در کنار هم لازم دارد و یکی نمی‌تواند جای بقیه را بگیرد.

5- با چادر سفید برو و با کفن بیا

این باور قالبی در دختران جوان امروزی کمتر شایع است. اما بسیاری از والدین در شهرها و روستاهای کشورمان هم به این نگرش قالبی پای بندند که اگر دختری ازدواج کرد، باید به هر روشی با موقعیت دشوار زندگی کنار آید و تنها مرگ می تواند او و شوهرش را جدا کند.

اعتقاد به این باور نادرست، در بسیاری از مواقع باعث می شود عروس در یک خانواده نا به سامان، تنها راه نجات خود را خودکشی، فرار از خانه، خودسوزی و... بداند. حتی ازدواج با دختری که در خانواده ای با این تفکر غلط رشد کرده، عملی چالش برانگیز است؛ چنین دختری ممکن است از ازدواج هراس داشته باشد و پس از ازدواج به دلیل فقدان حمایت خانوادگی، نقش منفعل و سلطه پذیری بگیرد و به آزار و بدرفتاری همسرش تن دهد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اطلاح باورهای مخرب ازدواج می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : باورهای مخرب در رابطه جنسی و زناشویی

انتشار : ۳ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

تاثیر سرد مزاجی جنسی بر زندگی زناشویی


نارضایتی و سرد مزاجی در روابط زناشویی یکی از مخرب‌ترین عوامل در ازدواج می‌باشد. زمانی که رابطه جنسی زوجین کیفیت لازم را نداشته باشد و یا به کلی رابطه ای برقرار نشود، به راحتی زمینه روابط فرازناشویی، خیانت و طلاق فراهم می‌شود. عدم آگاهی زوجین از تکنیک‌های جنسی، عدم آگاهی زن و مرد از ویژگی‌های فیزیکی یکدیگر از عمده‌ترین دلایل سرد شدن رابطه می‌باشد. اگر با چنین مشکلی رو به رو شده اید به راحتی می‌توانید با قرار گرفتن در جلساتمشاوره جنسی و خانواده، رابطه زناشویی خود را بهبود ببخشید. در ادامه به طور مفصل درباره تاثیر سرد مزاجی در روابط زناشویی صحبت خواهیم کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه سرد مزاجی در روابط زناشویی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع : تاثیر سرد مزاجی جنسی بر زندگی زناشویی

 

 

سرد مزاجی بحران روابط زناشویی

یکی از اولین نشانه‌های طلاق عاطفی کاهش روابط جنسی زوجین است. ابتدا زن و مرد نسبت به هم عشق و علاقه دارند ولی رابطه جنسی و هم آغوشی ندارند و یا بسیار کم است. در نتیجه کم کم عشق و علاقه کم رنگ‌تر می‌شود و طلاق عاطفی صورت می‌گیرد.

بی میلی جنسی شادی و نشاط را در زندگی کم رنگ می‌کند و عواقبی جبران ناپذیر به جا می‌گذارد و حتی ممکن است منجر به طلاق حقیقی شود.

 

نقش آقایان در سردی جنسی همسرشان چیست؟

مدت زمان کافی که زنان برای عکس العمل جنسی لازم دارد خیلی طولانی‌تر از مردان است. زیرا هم، زمان بیشتری نیاز دارد تا تحریک شود و هم، زمان بیشتری طول می‌کشد تا به اوج لذت برسد.

اگر مرد رابطه جنسی را فقط وسیله ای برای ارضای خود بداند و و از زمان ارضای زن آگاهی نداشته باشد ممکن است زن به ارضای کامل نرسد و یا مقاربت برای او همراه با درد باشد. در نتیجه تجربه بدی از رابطه در ذهن او می‌ماند و نسبت به رابطه جنسی سرد می‌شود.

 

خانم هایی که میل جنسی را انکار می‌کنند

برخی از زنان از ترس اینکه همسرشان در موردشان بد فکر کند و متهم به شهوت رانی شوند از علاقه و نیازشان به رابطه جنسی صحبت نمی‌کنند و حتی در شرایطی که به ارضای کامل نمی‌رسند نیز از مشکل خود با همسرشان حرفی نمی‌زنند.

البته در برخی شرایط مردها قبول نمی‌کنند که مشکل از آنهاست.نداشتن اطلاعات کافی از رابطه جنسی، به سرعت زمینه را برای سردی و بهانه گیری و تنفر از رابطه با همسرشان فراهم می‌کند.

در خیلی از موارد بروز چنین مشکلی به خاطر فرهنگ و سنت است که میل جنسی زن را محدود و منع می‌کند. در این شرایط به دلیل نارضایتی جنسی زوجین رابطه جنسی برقرار نمی‌کنند و سال‌ها فقط به صورت رسمی و قراردادی زن و شوهر باقی می‌مانند.

 

به دنبال درمان مشکلات جنسی باشید

یکی از راه‌های پیشگیری از سرد مزاجی در روابط زناشویی آموزش‌ها و مشاوره قبل از ازدواج می‌باشد.

راه دیگر شناخت ظرفیت‌ها و توقع‌های جنسی خود در رابطه جنسی است. زوجین می‌توانند با آگاهی از ظرفیت‌های جنسی خود و همسرشان و آموزش، مهارت جنسی پیدا کنند. اگر افراد به کیفیت رابطه جنسی شان توجه نکنند در طولانی مدت دچار بحران می‌شوند.

مسلما روابط جنسی در زندگی مشترک یک امر بسیار مهم و دوطرفه است و مشکلات جنسی هم چون سرد مزاجی باعث بروز بهانه گیری و بی میلی در فرد دیگر شود.

در نتیجه باید پیگیری و درمان مشکلات جنسی و سرد مزاجی‌ها به صورت جدی انجام شود تا یک زندگی مشترک منجر به طلاق عاطفی و حقیقی نشود.

 

زوج درمانی مهم است نه فرد درمانی

زوجین برای اینکه سرد مزاجی را از بین ببرند باید به دنبال علت سرد مزاجی باشند. یکی از موثرترین اقدامات مشاوره جنسی می‌باشد. در این شرایط نیز همکاری زوجین بسیار اهمیت دارد و هر کدام باید سهم خود را در رابطه بپزیرند. درمانگر باید در برخورد با اختلالات زناشویی تاثیر متقابل را در هر دو طرف بررسی کند و لازمه این کار و درمان سردی جنسی زوج درمانی است.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه سرد مزاجی در روابط زناشویی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : تاثیر سرد مزاجی جنسی بر زندگی زناشویی

انتشار : ۳ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

روابط فرا زناشویی


روابط فرازناشویی یکی از مخرب ترین عامل های تخریب کننده بنیان خانواده است. اگر خیانت اتفاق افتاده باشد بسیار طبیعی است که که فرد خیانت دیده احساس خشم، افسردگی، وسواس فکری با جزییات خیانت داشته باشد و فکر کند که رابطه اش هرگز درست نمی شود. امروزه از خیانت به عنوان مسکنی برای یافتن لحظه ای آرامش و دوری از مشکلات خانه و رابطه با همسر استفاده می شود. با این حال رابطه هر زوجی منحصر به فرد بوده و دلایل روابط فرازناشویی بسیار متعدد می باشد. در ادامه به بررسی رابطه زوجین در زمان رو به رو شدن با موضوع رابطه فرازناشویی می پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه پیشگیری و درمان روابط فرازناشویی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : روابط فرا زناشویی

 

حس می کنم همسرم به من دارد خیانت می کند!

در روابط فرازناشویی بهتر است از این شک و احساس خود با اطرافیان صحبت نکنید؛ زیرا اگر راه برگشت و جبرانی باشد با وارد شدن دیگران به این قضیه این راه از بین می رود. در مرحله بعد به جای تجسس کردن و جاسوسی همسرتان با او صحبت کنید و از او سوال بپرسید. سوالاتی مثل هنوز مرا دوست داری؟ می خواهی زندگی ات را با من ادامه دهی؟ در نهایت پس از گفتگو و نه صرفا بر پایه شک و دودلی قدم های بعدی خود را بردارید. اما مراقب باشید که کارهای زیر را انجام ندهید:

1- کنجکاوی در مورد ریز جزییات رابطه همسرتان با فرد سوم

2- خشم و تلاش برای انتقام از نفر سوم

3- سعی در انتقام از همسرتان و مقابله به مثل کردن با او (خیانت به همسر)

 

می خواهم همسرم را ببخشم ولی نمی دانم چگونه؟

پیش از هر اقدامی در مورد آینده خود با کسی که به شما خیانت کرده است فکر کنید و تصمیم بگیرید. بعضی از خیانت ها چنان وحشتناک هستند که دیگر نمی خواهید و نمی توانید به رابطه تان ادامه دهید.

به رابطه خود و همسرتان فکر کنید، آیا می توانید زندگی بدون او را تصور کنید؟ شخصیت همسرتان را تجزیه و تحلیل کنید؛ ببینید آیا ممکن است دوباره به شما خیانت کند؟

همسری که فقط یک بار اشتباه کرده است و به اشتباهش پی برده با احتمال کمتری دوباره خیانت می کند. بر عکس نمی توان به کسی اطمینان کرد که دائم با دروغ و فریب کاری سعی در پنهان کاری و تغییر افکار شما دارد. معمولا به تنهایی نمی توانید این دو شخصیت را تشخیص دهید بنابراین حتما ازمشاوره خانواده استفاده نمایید.

 

آیا بعد از خیانت می شود به زندگی زناشویی برگشت؟

زندگی تان را قضاوت کنید. فکر کنید که در سال های اول زندگی چطور بوده اید . اگر پایه های اولیه زندگیتان را محکم بنا کرده اید و در ابتدا با عشق و صمیمیت زندگی کرده اید، پس امروز جای امیدواری وجود دارد. اگر رابطه تان در ابتدا و قبل از خیانت پر از تنش و دعوا بوده است پس امروز هم جای امیدواری نیست.

اما به یاد داشته باشید که وقتی زندگیتان را مرور و قضاوت می کنید منصف باشید. فردی که خیانت کرده است برای توجیه خود و خیانتش، تنها دعوا ها و مشکلات و لحظات بد زندگی را به یاد می آورد و کسی که خیانت دیده و زخم خورده برای اینکه زندگیش را حفظ کند تنها لحظات خوب و مثبت را به یاد می آورد. گذشته تضمینی برای خوشبختی در آینده نیست ولی می توانند معیاری باشد برای قضاوت باشند.

 

به ادامه زندگی با کدام همسران می توان امید داشت؟

فراموش نکنید که در مورد روابط نمی توان یک نسخه کلی پیچید، پس در صورت وجود یا عدم وجود شرایط زیر نه خیلی امیدوار شوید و نه ناامید؛ بلکه با برداشتن گام های صحیح آینده ای بهتر بسازید. در اینجا به خصوصیات افرادی که احتمال موفق شدنشان در بهبود رابطه پس از خیانت زیاد است، اشاره کرده ایم:

1- افراد پشیمان حالت دفاعی ندارند.

2- دلایل خیانت خود را بدون ترس از سرزنش همسرشان بررسی می کنند.

3- همه جانبه از نفر سوم جدا می شوند.

4- به خاطر خیانت خود پشیمان هستند و ندامت خود را ابراز می کنند.

5- سعی در عذر خواهی و جبران کارشان دارند.

6- با حوصله گوش می دهند و رنج همسر خود را تایید می کنند.

7- به مدت زمان درخواستی همسرشان برای فکر کردن و بهبودی احترام می گذارند.

8- به همسرشان درباره عشق و تعهد خود قوت قلب می دهند.

9- با افرادی که در حفظ راز خیانت و پنهان کاری به آنها کمک کرده اند صمیمی نمی مانند.

10- خاطرات تلخ مربوط به خیانت را دور می ریزند.

11- صدمات وارد شده به همسر و فرزندانشان را کم رنگ نشان نمی دهند.

 

پیشگیری و درمان روابط فرازناشویی

اگر زندگی تان آرامش زیادی ندارد و با دعوا همراه شده، غرور و منفعت طلبی را کنار گذاشته و به دنبال فرار از مشکلات و راه حل های سطحی نباشید. بهتر است به جای ساعت ها دعوا به یک مشاور مراجعه کنید و سعی کنید یک بازنگری به رابطه، همسر و خودتان داشته باشید. بدین صورت می توانید برای ایجاد صمیمیت و رفاقت با همسرتان راهی پیدا کنید. طلاق به خاطر خیانتنیز یکی از راه های مقابله می باشد، اما پیش از آن بهتر نیست کمی برای تصمیم گیری تعلل کنید.

روابط فرازناشویی دوام و آرامش روانی ندارند. حتی نفر سوم رابطه بودن فرد را از آسیب های این نوع روابط ایمن نمی کند. پس برای داشتن یک رابطه لذت بخش و سالم بهتر است از ورود به چنین روابط پیشگیری کرد. برایپیشگیری از روابط مثلثی کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه پیشگیری و درمان روابط فرازناشویی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : روابط فرا زناشویی

انتشار : ۲ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

نقش استرس والدین در استرس کودکان


یکی از مهم ترین عوامل بروز استرس در کودکان، استرس والدین می باشد. بروز استرس در کودک در تعامل ویژگی های زیستی و عوامل محیطی که او تجربه می کند پیش می آید، در واقع کودکان به شدت تحت تاثیر استرس و فضای روانی _ هیجانی والدین خود قرار می گیرند. به صورتی که استرس والدین در بروز ، تداوم و مزمن شدن استرس درکودک نقش موثری دارد. استرس والدین سبک دلبستگی کودک را نیز تحت تاثیر قرار می دهد؛ در نتیجه کودک مستعد انواع بیماری های روانی قرار می گیرد. در ادامه درباره نقش استرس والدین در استرس کودکان بحث خواهیم کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه نقش استرس والدین در استرس کودکان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : نقش استرس والدین در استرس کودکان

 

نقش پر رنگ استرس والدین در بروز استرس در کودک

والدین نخستین افرادی هستند که کودک پیوندی عاطفی و عمیق با آن ها برقرار می کند در نتیجه کودک به راحتی تحت تاثیر حالات روانی و عاطفی والدین خود قرار می گیرد. نحوه واکنش والدین به مسائل مختلف باعث شکل گیری نگرش های مختلف کودک نسبت به موضوعات پیرامون خود می شود. والدین اولین الگوهای رفتاری هستند که کودکان از آن ها تقلید می کنند. زمانی که کودک، استرس و نگرانی بیش از اندازه والدین خود را می بیند؛ این نگرش در او شکل می گیرد که دنیا نا امن می باشد. مقاله درمان استرس در کودکان را مطالعه نمایید.

 

استرس والدین و مراقبت بیش از اندازه

نقش استرس والدین در استرس کودکان باعث می شود که بیش از اندازه از کودک مراقبت کنید. بسیاری از کارهایی که لازم است کودک در سطح رشدی خود انجام دهد را شما برایش انجام می دهید، در نتیجه کودک فرصت رشد عادی پیدا نمی کند و مهارت ها متناسب با سن کودک شکل نمی گیرد. بنابراین بسیاری از مسائلی که برای دیگر کودکان به آسانی قابل حل است برای فرزندتان نقش استرس زا پیدا می کند، چون از سطح مهارت های شناختی و تکنیک های مقابله ای او فراتر هستند.

 

استرس والدین و اعمال کنترل شدید

کودکان به طور طبیعی کنجکاو هستند. والدینی که سطح استرس بالایی دارند، چون نمی توانند شرایط ابهام آمیز را تحمل کنند بیشتر کودک و محیط کودک شان را تحت کنترل قرار می دهند. با این کنترل شدید این پیام را به کودک خود منتقل می کنید که با کنترل تمامی شرایط می توانند تا حدی امنیت بیشتری فراهم کرد. در این شرایط کودک مستعد ابتلا به اختلال اضطراب فراگیر کودکان می شود.

 

نقش استرس والدین در عدم سازگاری اجتماعی کودک

آغاز زندگی جمعی زمانی است که کودک به این باور رسیده باشد که ارتباط های دیگر هم امن هستند پس روابط اجتماعی او گسترده تر می شود. استرس والدین باعث می شود روابط محدودتری داشته باشند. پس اگر میزان استرس در شما به حدی است که باعث منع بسیاری از فعالیت های تفریحی و اجتماعی کودک شود، فرزندتان در آینده با مشکلات سازگاری بیشتری رو به رو خواهد شد.

 

استرس والدین و ناتوانی در خودتنظیمی هیجانی کودک

زمانی که والدین قادر نباشند هیجانات و احساسات خود را به درستی مدیریت کنند، خودتنظیمی هیجانی در کودک نیز دچار اشکال می شود، پس کودک ممکن است علایمی مانند پرخاشگری، افسردگی، استرس و اضطراب نشان دهد.

 

چسبندگی به والدین و عدم استقلال

زمانی که کودک احساس ایمنی داشته باشد به این باور می رسد که دنیا امن است، پس شروع به کشف دنیا می کند. در این شرایط کودک به این باور می رسد که " این منم که تغییر ایجاد می کنم و می توانم در جهان خود تصرف کنم"؛ در نتیجه وابستگی به والدین به مرور کمتر می شود. والدین اضطرابی در میزان سنجش خطر بزرگ نمایی می کنند و این به افزایش استرس در کودک و وابستگی بیش از اندازه در او دامن می زند و دوره اضطراب جدایی طولانی تر می شود.

 

استرس والدین و تاخیر در فرآیند دوست یابی کودک

کودکانی که والدین آن ها سطوج بالایی از استرس را تجربه می کنند معمولا در دوست یابی نیز با مشکل مواجهه می شوند؛ چون مهارت های ارتباطی پایین تری دارند. از طرفی چون احتمال خطر را می دهند؛ همیشه محتاط عمل می کنند. معمولا در روابط نقش فعالی ندارند و توسط همسالان طرد می شوند.

 

سخنی با والدین

لازم است والدین نسبت به ترس ها و استرس های خود آگاه باشند. ترس های خودتان را بشناسید تا بتوانید آن ها را کنترل کنید. اضطراب و نگرانی شما باعث تزریق استرس به کودک می شود. زمانی که والدین سطوح بالای از استرس را تجربه می کنند، نسبت به مشاهده استرس و اضطراب در کودک کمتر واکنش نشان می دهند، پس پیش از آن که زمینه های استرس را در فرزندان خود نهادینه کنید، برای درمان استرس اقدام کنید. مرکز مشاوره حامی هنر زندگی با داشتن کادری مجرب در زمینه مشاوره کودک آماده است پاسخگوی سوالات شما با استفاده از خدمات مشاوره تلفنی و مشاوره حضوری خود باشد..

 

برای دریافت مشاوره در زمینه نقش استرس والدین در استرس کودکان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : نقش استرس والدین در استرس کودکان

انتشار : ۲ فروردین ۱۳۹۸

راه های بخشیدن دیگران


بخشیدن دیگران آن هم بعد از آن که به شما آسیب زده و دل شما را شکسته‌اند، چندان کار آسانی نیست. هم باید با دردی که برایتان ایجاد کرده‌اند کنار بیایید و هم باید عواقب کارهایشان را به جان بخرید، ولی با نگه داشتن کینه آن فرد در دلتان احساس بدتری خواهید داشت. این حس بد فقط از روح شما تغذیه نمی‌کند بلکه جسم تان را نیز درگیر می‌کند. به دنبال برانگیخته شدن احساسات منفی، فشار خون بالا می‌رود و در شما استرس ایجاد می‌شود. پس نبخشیدن دیگران مانند این است که شما سمی بخورید و انتظار داشته باشید که دیگری بمیرد. بخشش دیگران باعث می‌شود که رنج‌های عاطفی تان التیام پیدا کند. اما چطور باید فردی که رنج یا صدمه ای به شما وارد کرده است را ببخشید؟

 

برای دریافت مشاوره در زمینه راه های بخشیدن دیگران می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : راه های بخشیدن دیگران

 

درک مفهوم بخشش

قبل از تلاش برای بخشیدن دیگران باید در نظر داشته باشید چه درخواستی از خودتان دارید. بخشش به این معنا نیست که فرد مقابل خطایی نکرده یا لایق سرزنش نیست و شما باید جوری وانمود کنید که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است. حتی شما مجبور نیستید رابطه تان با آن فرد را ادامه دهید یا کاری برایش انجام دهید.

بخشش یعنی شما واقعیت اتفاقی که افتاده است را پذیرفته باشید و دنبال راه حلی برای بازگرداندن روند عادی زندگی تان باشید. در واقع بخشش یک تصمیم آگاهانه برای رهایی خودتان از بار مسئولیت، درد و استرس ناشی از نگه داشتن ناراحتی و کینه آن فرد می‌باشد. با این کار آرامش از دست رفته به صورت تدریجی باز می‌گردد.

 

چرا بخشیدن دیگران دشوار است؟

ممکن است افراد به دلایل مختلف تصور کنند بخشیدن دیگران کاری بس دشوار است. برخی افراد تمام فکر و ذهنشان با انتقام جویی پر شده است و برای آن برنامه ریزی می‌کنند یا نمی‌دانند چطور موقعیت را حل کنند. از طرف دیگر اعتیاد بدن به هورمون آدرنالینی که به خاطر استرس ناشی از کینه، فرآیند بخشش را سخت‌تر می‌کند یا شاید هویت فرد به گونه ای شکل گرفته است که با بودن در نقش قربانی، قصد دارد بسیاری از مسئولیت‌ها را از خودش سلب کند. برای حل این مسائل شما باید با خودتان، افکارتان، احساسات تان، مرزها و نیازهایتان رو به رو شوید.

 

چگونه در جهت بخشش دیگران حرکت کنیم؟

برای آن که دیگران را واقعا ببخشید باید اقداماتی انجام دهید، برخی از این اقدامات برای بخشیدن خود تان نیز کاربرد دارد. در ادامه به بررسی گام‌هایی می‌پردازیم که به شما کمک می‌کند در جهت بخشش دیگران حرکت کنید:

1- دردهایتان را احساس کنید

در ابتدا شما باید تمایل داشته باشید که فرد مقابل را ببخشید. ممکن است درد آسیبی که خوردید آن قدر عمیق باشد که الان فرصت مناسبی برای این منظور نباشد، مخصوصا در شرایطی که طرف مقابل تان هیچ احساس پشیمانی ندارد. به خودتان اجازه دهید تا از درد خود آگاهی پیدا کنید. توجه کنید که این درد را در کدام قسمت بدن خود احساس می‌کنید.

به خودتان فرصت دهید تا احساس امنیت و آمادگی بیشتری به دست آورید، پس با خودتان خلوت کنید، به واقعیت اتفاقی که افتاده است فکر کنید، چطور به آن واکنش نشان می‌دهید و این که چگونه زندگی تان را تحت تاثیر قرار داده است. زمانی که بار هیجانی آسیب کمتر می‌شود با چالش جدیدی رو به رو می‌شوید. آیا می‌توانید فرد را ببخشید؟

2- احساسات خود را نام گذاری کنید

با خودتان صادق باشید و احساسی را که به همراه خاطرات لطمه دیگران برانگیخته می‌شوند را نام گذاری کنید. در آن لحظه چه احساساتی زنده می‌شوند؟ احساس گناه، سوگ، شرم، خشم و عصبانیت، غم و اندوه؟ تحقیقات نشان داده است که زمانی که شما نسبت به هیجان‌های خود آگاهی پیدا می‌کنید و آن‌ها را نام گذاری می‌کنید، تصمیم گیری هایتان به جای اینکه بر پایه احساس باشند، منطقی‌تر می‌شوند.

3- تجربه خودتان را به اشتراک بگذارید

زمانی که اتفاقات ناگوار و آسیب رسان را درونی می‌کنید و در مورد آن با کسی صحبت نمی‌کنید، بیشتر استرس را تجربه خواهید کرد. یک بار امتحان کنید که اگر در مورد آسیب خود با فردی قابل اطمینان صحبت کنید احساستان چه تغییری خواهد کرد. می‌توانید حتی تجربه هایتان را در سایت‌ها به اشتراک بگذارید یا نزد یک متخصص مراجعه کنید. در این صورت از دیدگاه‌ها و نگرش‌های دیگران آگاه خواهید شد.

4- خودتان را جای فرد مقصر بگذارید

اگر برایتان مقدور است خودتان را جای فرد دیگر بگذارید. به این فکر کنید که شرایط زندگی فردی که به شما آسیب رسانده چگونه بوده و چه عاملی باعث شده که برای رسیدن به خواسته خودش این گونه بی ملاحظه رفتار کند. گرچه تمرین سختی است ولی به شما یادآوری می‌کند که به عنوان انسان تا چه حد تحت تاثیر آسیب‌ها و تجارب زندگی خود هستید. به این فکر کنید که او چه نیازی داشته و چرا از راه‌های منفیی خواهان رسیدن به خواسته اش بوده؟ زمانی که قادر به انجام این تمرین شوید، ریشه‌های شفقت ورزی در وجودتان شکوفه می‌زند.

5- چه تجربه ای کسب کردید؟

با وجود همه رنج‌هایی که می‌بینید از دریچه دیگری نیز می‌توان به حادثه آسیب رسان بنگرید. این اتفاق چطور باعث شده شما رشد کنید و بالغ‌تر شوید، چه اطلاعاتی در مورد خودتان و دیگران به دست آوردید، می‌توانید شرایط را تحلیل کنید و از این موقعیت به عنوان تجربه ای ارزشمند در زندگی بهره ببرید.

6- صبور بودن؛ بخشش دیگران یک تمرین است

بخشش دیگران راه حلی نیست که سریع اتفاق بیفتد بلکه فرآیندی ست که نیاز به صبور بودن دارد. می‌توانید در ابتدای کار با بدرفتاری‌های کوچک‌تر آغاز کنید تا به تدریح موفق شوید فردی که رنج عاطفی زیادی برایتان رقم زده است را ببخشید.

7- ذهن آگاهی را تمرین کنید

ذهن آگاهی یک روش درمانی است که به شما کمک می‌کند در زمان حال زندگی کنید. نتایج بررسی‌ها نشان داده است افرادی که ذهن آگاهی بیشتری دارند نسبت به خود و دیگران شفقت بیشتری نشان می‌دهند.

 

سخن آخر: معنایی برای زندگی بیابید

در سخت‌ترین شرایط هم شما این آزادی را دارید که معنایی برای زندگی تان ایجاد کنید که شما را تشویق می‌کند تا با انگیزه بیشتری در زندگی قدم بردارید. زمانی که تلاش می‌کنید که با وجود دردهایتان زندگی کنید، توانمندی‌های وجودی تان مانند شجاعت، همدلی و استقامت را تقویت می‌کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه راه های بخشیدن دیگران می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : راه های بخشیدن دیگران

انتشار : ۲ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

هالوپریدول | موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی با هالوپریدول


هالوپریدول از جمله داروهایی است در روانپزشکی اغلب برای کاهش علائم بیماری اسکیزوفرنی تجویز می‌شود. اما از آن برای درمان دیگر ناراحتی‌های روانی (مثل اضطراب، وسواس، تیک عصبی و پرخاشگری) نیز استفاده می‌شود. مصرف داروهای ضدروانپریشی معمولا با خود عوارض جانبیِ ناراحت کننده ای دارند، اما به دلیل آثار مفید این دارو‌ها پزشک مصرف آن‌ها را بر عوارض اش ترجیح می‌دهد. با اطلاع از عوارض جانبی، نحوه مصرف و تداخلات دارویی راحت‌تر می‌توانید به مصرف این دارو بپردازید. در ادامه به طور مختصر داروی هالوپریدول را معرفی خواهیم کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه داروها می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : هالوپریدول | موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی با هالوپریدول

 

هالوپریدول چیست و چرا مصرف می‌شود؟

هالوپریدول یک داروی ضد روانپریشی یا آنتی دوپامینرژیک و آنتی سایکوتیک می‌باشد که با تاثیر بر گیرنده‌های دوپامین به بازگرداندن تعادل مواد طبیعی بدن (انتقال دهنده‌های مغزی) کمک می‌کند. این دارو با انسداد گیرنده‌های دوپامینی باعث آرامش و پایین آمدن فشار خود در بدن می‌شود. به طور کلی هالوپریدول می‌تواند باعث کاهش افکار و توهمات منفی در بیمار شده و از خودکشی و آسیب زدن به خود و دیگران جلوگیری کند.

 

نحوه مصرف هالوپریدول

به دلیل عوارض و اثر هالوپریدول بر مغز هرگز نباید از این دارو به صورت خودسرانه مصرف کرد. دارو باید به دقت طبق زمان بندی و بر اساس دوزی که پزشک تجویز کرده مصرف شود و بدون مشورت با متخصص مصرف آن نباید متوقف گردد.

 

عوارض جانبی هالوپریدول

هالوپریدول هم همانند هر داروی دیگری در کنار اثرات مفید خود، دارای عوارض جانبی است. با آگاهی از عوارض این دارو، قابل پیش بینی و قابل رفع هستند. همه این عوارض ممکن است در یک فرد بروز نکند ولی در صورت بروز هر مشکلی باید با متخصص مشورت شود. این عوارض عبارتند از:

_ اختلال در سیستم اعصاب مرکزی که کنترل حرکات بدن را بر عهده دارد

2- ناتوانی در بی حرکت بودن

3- کند شدن حرکات ارادی در صورت مصرف طولانی مدت

4- حرکات غیرطبیعی زبان

5- گرفتگی گردن

6- خواب آلودگی

7- تهوع، سرگیجه، سردرد

8- سبکی سر

9- داشتن آرامش بیش از حد

10- کابوس‌های شبانه و بی ثباتی خلقی

11- سرخوشی و بی خوابی ناشی از آن

12- لخته خون در سياهرگها مخصوصا در پاها

13- واكنش آلرژيك شديد مثل باد کردن صورت یا گلو، کهیر

14- ضربان غیر طبیعی قلب

15- علائمی از سایکوز (مثل افکار غیر طبیعی، دیدن یا شنیدن صداهای غیرطبیعی)

16- مشکلات کبدی مثل زرد شدن پوست یا چشم و ادرار تیره (شیوع کمتر از یک درصد)

17- در موارد نادر افزایش سطوح مواد شیمیایی خاصی مثل پرولاکتین در بدن که در زنان منجر به نشت ناخواستۀ شیر از پستان‌ها، پریودهای نامنظم و مشکل در باردار شدن می‌شود و در مردان باعث کاهش توانایی جنسی، عدم توانایی تولید اسپرم، نعوظ دردناک و بزرگ شدن پستان می‌شود.

 

توجه: باید حدود 2 ساعت یا بیشتر بین مصرف داروها فاصله گذاشته شود. اگر مصرف یک دوز از دارو را فراموش کردید، دوز بعدی را طبق معمول مصرف کنید و هرگز دوز دارو را نباید دو برابر کرد. همچنین باید توجه داشت، متخصصی که این دارو را تجویز کرده، اینگونه صلاح دیده که مزایای مصرف این دارو بر عوارض جانبی آن مقدم است، پس طبق دستور پزشک عمل کنید.

 

موارد منع مصرف هالوپریدول

در صورتی که هرکدام از مشکلات پزشکی ذیل را دارید، نباید این دارو را مصرف کنید و برای مصرف آن باید حتما با متخصص خود مشورت کنید. این موارد عبارت‌اند از:

-سابقه حساسیت به دارو

-بارداری و دوران شیردهی

-قبل از انجام هرگونه جراحی

-سابقه مسمومیت با داروهای ضد روان پریشی

-بیماری پارکینسون یا سایر اختلالات حرکتی

-مسمومیت با فن سیکلیدین

 

تداخل دارویی هالوپریدول

خیلی از داروها اگر همزمان با هم مصرف شوند موجب کاهش اثرات درمانی می‌شوند و همچنین عوارض جانبی خطرناکی را ایجاد می‌کنند. پس در صورت مصرف هر داروی دیگری باید آن را به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف داروهای زیر همراه با هالوپریدول می‌توانند آثار جبران ناپذیری داشته باشند. قبل از مصرف همزمان حتما با متخصص مشورت نمایید:

_ داروهای آرام بخش یا خواب آورها

_ داروهایی که بر نحوه تفکر یا احساس و رفتار تاثیر می‌گذارند؛ مثل آنتی سایکوزها یا نورولپتیک‌ها

_ لیتیوم کربنات

_ انواع آنتی اسیدها و داروهای ضد اسهال حاوی منیزیم و آلومینیوم

_ داروهای ضد درد قوی

_ داروهای قلبی و داروهایی که بر ضربان قلب اثر می‌گذارند

_ داروهای ضد افسردگی مثل فلوکستین و پاروکستین

_ کاهش دهنده‌های فشار خون مثل گوانتیدین و متیل دوپا

_ آدرنالین‌ها

_ داروهای پارکینسون مثل لوودوپا

_ رقیق کننده‌های خون مثل فنیندیون

_ داروهای مالاریا مثل کینیدین و مفلوکین

_ داروهای ضد اضطراب مثل بوسپیرون

_ داروهای درمان صرع مثل فنوباربیتال و کاربامازپین

_ آلرژی‌ها مثل ترفنادین

_ داروهای ضد عفونتی و ضد قارچی مثل اریترومایسین و اسپارفلوکساسین و کتوکونازول

 

برای دریافت مشاوره در زمینه داروها می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

انتشار : ۲ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

اختلال شخصیت اسکیزوتایپال | شخصیت اسکیزوتایپال


اختلال شخصیت اسکیزوتایپال یکی از انواع اختلالات شخصیت کلاستر A می باشد. شخصیت های اسکیزوتایپال از جمله افرادی هستند که شباهت بسیاری به مبتلایان اسکیزوفرنی دارند. مبتلایان به این شخصیت مشکلات زیادی در ایجاد و حفظ روابط نزدیک با دیگران دارند. از طرفی بی نظمی های رفتاری در آن ها بسیار به چشم می خورد. در کنار این نشانه ها دارای افکاری عجیب و غریب و درکی متفاوت از محیط خود هستند. اگر با چنین فردی در ارتباط هستید بهتر است درباره ویژگی های منحصر به فرد شخصیت اسکیزوتایپال بیشتر آشنا شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات شخصیت می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع : اختلال شخصیت اسکیزوتایپال | شخصیت اسکیزوتایپال

 

شخصیت اسکیزوتایپال

در اختلال شخصیت اسکیزوتایپال تفکر و نحوه ارتباط برقرار کردن مختل شده است. بیماران اسکیزوتایپال اگر چه اختلال فکری واضحی ندارند، اما تکلمشان متمایز یا ویژه است و اغلب معنایش را فقط خودشان می فهمند. شخصیت اسکیزوتایپال نیز مانند بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است از احساسات خود باخبر نباشد؛ اما به کشف احساسات دیگران بویژه حالات عاطفی منفی مثل خشم، بسیار حساس است. آنها افکاری خرافی دارند یا مدعی غیب بینی و داشتن سایر قدرتهای فکری ویژه هستند.

نشانه های اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

اگر قصد ازدواج با شخصیت اسکیزوتایپال را دارید باید اطلاعات بیشتری در مورد این اختلال و نحوه برخورد با شخصیت های اسکیزوتایپال کسب کنید. نشانه های تشخیصی شخصیت اسکیزوتایپال عبارتند از:

  • افکار انتساب به خود
  • اعتقادات عجیب یا افکار جادویی که بر رفتار فرد اثر بگذارند و با هنجارهای برآمده از خرده فرهنگ فرد همخوانی نداشته باشند (مثل خرافاتی بودن، اعتقاد به غیب بینی، دور آگاهی (تله پاتی)، یا «حس ششم»؛ در کودکان و نوجوانان به صورت تخیلات یا اشتغالات ذهنی غریب)
  • تجارت غیر معمول ادراکی، از جمله خطاهای ادراکی جسمی
  • تفکر و تکلمی عجیب (مثلاً مبهم، حاشیه پردازانه، استعاره ای، با شرح و تفصیل مفرط، یا قالبی)
  • افکار بدبینانه و سوء ظن
  • حالت عاطفی نابجا یا محدود
  • رفتار یا وضع ظاهری عجیب، نامتعارف،‌ یا مخصوص به خود
  • فقدان دوستان صمیمی یا مورد اطمینان، بجز بستگان درجه اول
  • اضطراب مفرط در میان جمع به طوری که با آشنا شدن هم کاهش نیابد؛ این اضطراب بیشتر به ترس توأم با بدگمانی فرد مرتبط است نه به قضاوت منفی در مورد خودش

 

عوارض اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

افرادی که دچار اختلال شخصیت اسکیزوتایپال، شرایط زیر را دارند:

  • افکار، رفتارها و برداشت‌های نامتعارف و غیرعادی
  • ادعای خواندن افکار دیگران یا توانایی پیشگویی آینده
  • مشکلات عمده در ایجاد ارتباط با دیگران
  • اضطراب اجتماعی حاد که با گذشت زمان یا آشنایی برطرف نمی‌شود
  • حرف زدن با خود، نادیده گرفتن دیگران یا عکس‌العمل‌های نامناسب

 

علل اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

بروز اختلال شخصیت اسکیزوتیپال، دارای ریشه های ژنتیکی، خانوادگی یا گروهی از دلایل همبسته شناخته شده است. اکثر والدینِ افراد مبتلا به این اختلال، از لحاظ عاطفی به صورت رسمی از یکدیگر دورند و روابط گیج کننده ای را نشان می دهند. تاثیر روابط والدین در آینده روابط فرزندان تاثیر دارد.

جهان درونی آنها ممكن است پر از ترسها و تخيلات كودكانه و نيز رابطه با افرادی خيالی و تصوری باشد كه آنها را به وضوح می بينند. ممكن است اعتراف كنند كه خطای ادراك دارند و افراد را مثل آدمهای چوبی يا چيزی شبيه آن می بينند. طبق تحقیقات بسیاری از آنان به صورت معناداری به وسیله والدین، خویشاوندان و همسالان، تحقیر شده اند. خودپنداره بسیار ضعیف، انتقاد از خود بالا و رفتارهایی حاکی از ناراضی بودن از خود را نشان می دهند. این نشانه ها در حسی دخیل می شوند که آنها را از لحاظ اجتماعی برای داشتن روابط معنادار بین فردی، نالایق نشان می دهد.

درمان اختلال شخصیت اسکیزوتایپال

درمان اختلالات شخصیت نیاز به صرف وقت و زمان دارد. معمولا این افراد برای درمان اختلال شخصیت اسکیزوتایپال خود مراجعه نمی کنند؛ بلکه عاملی دیگر فرد را به سمت درمان سوق می دهد. در ادامه چندین روش درمان را شرح داده ایم:

  • رواندرمانی: اصول درمان اختلال شخصیت اسکیزوتایپال در اساس، تفاوتی با اصول درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید ندارد، جز اینکه با بیماران دسته اول باید برخوردی دقیق و محتاطانه داشت.
  • درمان رفتاری- شناختی: دیدگاه شناختی رفتاری بیشتر بر تعیین و تغییر محتوای تفکرات اسکیزوتیپال تمرکز می کند. در این روش درمانگر با استفاده از تکنیک هایی به این اهداف می رسد.
  • درمان گروهی: درمان گروهی برای بیمار یک تجربه اجتماعی فراهم می کند، بدین صورت این امکان فراهم می شود که از دیگران در محیطی کنترل شده بازخورد بگیرد. این امر عموما فقط برای اسکیزوتیپال هایی مطلوب است که گریز از جمع یا رفتارهای پارانوئیدی را چندان نشان نمی دهند.
  • درمان خانوادگی و زناشویی: در زوج درمانی زوجها برای بیشتر درگیر شدن در زندگی همدیگر یا بهتر کردن الگوهای ارتباطی متمرکز می شود.
  • دارو درمانی: داروهای ضد روانپریشی برای مقابله با افکار انتساب به خود،‌ خطاهای ادراکی، و دیگر علائم این اختلال مفید است و می توان آنها را در ترکیب با رواندرمانی به کار برد. اگر مولفه ای از افسردگی در شخصیت دیده شود، داروهای ضد افسردگی را نیز تجویز می شود.

شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره تلفنی و مشاوره حضوری مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی بهرمند شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات شخصیت می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : اختلال شخصیت اسکیزوتایپال | شخصیت اسکیزوتایپال

انتشار : ۲ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

اختلال شخصیت مرزی | نشانه ها و درمان اختلال شخصیت مرزی Borderline


عنصر اصلیاختلال شخصیت مرزی(Borderline) بی ثباتی در روابط بین فردی است. فرقی نمی کند این تغییرات در روابط زناشویی و عاشقانه فرد باشد یا در روابط دوستانه و رسمی او، به هر حال فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی با مشکلات زیادی در روابط شخصی اش مواجه می گردد. قبل از هر چیزی باید بدانید که اختلال شخصیت مرزی یک بیماری قابل درمان می باشد. فرد با قرار گرفتن در جلسات مشاوره اختلال شخصیت در فرایند درمان قرار می گیرد. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی دقیق علل، نشانه ها، تشخیص و نحوه درمان اختلال شخصیت مرزی بپردازیم.

برای دریافت مشاوره روانشناسی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : اختلال شخصیت مرزی | نشانه ها و درمان اختلال شخصیت مرزی Borderline

 

اختلال شخصیت مرزی

اختلال شخصیت مرزی نوعی از اختلالات شخصیت است که با نشانه هایی مانند ترس از رها شدن، افکار خودکشی گرایانه، عصبانیت زیاد، استرس شدید و افکار بدبینانه شناخته می شود. آمار ابتلا به اختلال شخصیت مرزی در زنان بیشتر از مردان است. همچنین تشخیص این اختلال در زنان معمولا ساده تر از مردان می باشد.

 

نشانه های اختلال شخصیت مرزی

افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی مجموعه ای از ویژگی های بادوام دارند که معمولا از سن نوجوانی و جوانی در زندگی همراه آنان خواهد بود. از جمله مهمترین نشانه های اختلال شخصیت مرزی می توان به موارد زیر اشاره داشت:

۱. ترس از طرد شدن

شخصیت مرزی یک ترس بزرگ دارد که نکند زمانی عزیزان و دوستانشان آنها را تنها بگذارند. ترس از رها شدن همواره در شخصیت های مرزی وجود دارد. برای درک بهتر موضوع به مثال زیر توجه کنید.

فرض کنید که شما از دوران نوجوانی یک دوست صمیمی دارید که بعد از گذشت سالیان سال با او اکنون قطع رابطه کرده اید. قطعا این جدایی بسیار برای شما ناراحت کننده می باشد و حتی برای مدتی طولانی فکرتان را مشغول می کند. حال فکر کنید که دو ماه پیش با کسی دوست شده اید و حالا او دیگر نمی خواهد شما را بییند. این بار چقدر ناراحت می شوید؟

واکنش شخصیت مرزی به حالت دوم شبیه به واکنشی است که اغلب انسان ها نسبت به حالت اول نشان می دهند. طرد شدن از جانب دیگران، هر چقدر هم که آن شخص از شخصیت مرزی دور باشد باز هم بسیار ناراحت کننده بوده و به شدت اذیتشان می کند. حتی اگر دوستی سر قرارش دیر بیاید یا قرار خودش را لغو کند، باز هم ترس و وحشت شخصیت های مرزی را فرا می گیرد. به همین دلیل زمانی که احساس کند طرد شده یا امکان طرد شدن وجود دارد، با استیصال و نگرانی تلاش می کند تا فرد مورد علاقه اش وی را تنها نگذارد. برخی از شخصیت های مرزی هم نشینی با حیوانات، گیاهان، گل ها و اشیای بی جان را ترجیح می دهند؛ چرا که این چیزها ترک شان نکرده و دلیلی برای نگرانی نیست.

2- روابط بین فردی پر تنش

روابط بین فردی سخت ترین بخش زندگی برای شخصیت مرزی می باشد. فرقی ندارد این رابطه با مادر، دوست یا حتی پرستار یا یک رابطه عاشقانه باشد. شخصیت های مرزی دیدگاه صفر یا صدی به زندگی دارند. یک روز یک نفر بهترین دوستشان می شود؛ دوست دارند تمام وقتشان را با او بگذرانند و حتی در همان آشنایی اول، آن فرد را در بسیاری از مسائل زندگی شان سهیم می کنند. اما یک دفعه دیدگاهشان عوض می شود. همان دوست عزیز و انسان بی عیب در ذهنشان تبدیل به بدترین، پست ترین و بی ارزش ترین آدم دنیا می شود؛ چرا که آن فرد به اندازه کافی به او اهمیت نداده و آن قدر که باید در کنارش نبوده است.

3-بی ثبات بودن تصویر فرد از خودش

اگر از فردی بپرسید که چطور خودش را توصیف می کند؛ به فهرستی از ویژگی های شخصیتی یا شاید برخی از ارزش ها و قوانین اخلاقی که برایش خیلی مهم هستند اشاره کند. اگر همین سوال را چند ماه بعد از او بکنید، پاسخ هایی مشابه چند ماه پیش به شما می دهد.

اما این موضوع در مورد شخصیت های مرزی بسیار فرق دارد. اگر بعد از چند ماه از او این سوال را مجددا بپرسید خواهید دید که دنبال اهداف کاملا متفاوتی است.

4-رفتارهای خطرناک و تنش زا

بیشتر افرادی که اختلال شخصیت مرزی دارند، حوصله شان خیلی زود سر می رود و علاقمند به انجام کارهای هیجانی می باشند. همین امر سبب می شوند که رفتارهایی بدون فکر و خطرناک داشته باشند. از جمله این رفتارها می توان به اعتیاد به مصرف مواد مخدر، روابط جنسی پر خطر، قمار و... اشاره داشت. البته تمام کسانی که مرزی هستند به دنبال کارهای پرخطر نمی روند. برخی از آنان ممکن است خریدهای گران یک دفعه ای انجام دهند یا بدون اینکه گرسنه باشند شروع به پرخوری بکنند. که شبیه به نشانه های اختلال پرخوری عصبی است.

5-اقدام به خودزنی و خودکشی

شخصیت های مرزی ممکن است بارها و بارها برای خودکشی اقدام کنند. همانگونه که گفته شد تنها ماندن و ترک شدن برای آنان خیلی دردناک می باشد، بنابراین زمانی که فکر کنند یکی از اطرافیانشان می خواهد او را ترک کند؛ از تهدید به خودکشی برای جلوگیری از طرد شدن استفاده می کنند. البته فراموش نکنید که این تهدید به این معنای پوچ بودن آن است؛ بر اساس آمار 10 درصد از مرزی هایی که خودکشی کردند، موفق شده اند. بخصوص اگر شخصیت مرزی دارای علائم افسردگی و اعتیاد باشد، با احتمال بیشتری اقدام به خودکشی می کند.

6. هیجان‌های بی‌ثبات

بی ثباتی هیجانی یکی از فاکتورهای مهم اختلال شخصیت مرزی است که در آنها تعارضی دائمی ایجاد می کند که با عبارت «الاکلنگ هیجانی» از آن نام می برند. این حالت های صفر و صدی همواره در تفسیرها و عادات رفتاری این افراد دیده می شود و مدیریت آن برایشان تقریبا مشکل است.

شخصیت مرزی به هیجانات مختلف عادت نمی کند. در صورت تجربه یک هیجان مانند غم، احساس می کند گویی برای اولین بار آن را تجربه می کند و نمی داند چطور باید با آن برخورد نماید. در بیشتر مواقع تجربه هایش از یک نوع خاص نیست، بلکه ترکیبی از هیجانات مثل غم، عصبانیت و نگرانی است. شخصیت مرزی ممکن است برای چندین روز یا چندین ساعت به طور مداوم افسرده، عصبانی یا مضطرب باقی بماند؛ اما بعد از آن، حالت های خوشحالی و حال خوب هم در راه نخواهد بود، بلکه به احتمال زیاد موج هیجانات جدیدی ایجاد می شود و یک دورۀ طوفانی جدیدی را تجربه خواهد کرد. اختلال دوقطبی و اختلالات اضطرابی دارای نشانه های مشابهی با اختلال شخصیت مرزی است که ممکن است با شخصیت مرزی اشتباه گرفته شود.

ملاک های تشخیصی اختلال شخصیت مرزی

بی ثباتی در روابط بین فردی، خودانگاره، و حالت عاطفی، آشکارا تکانشی بودن به صورت الگویی نافذ و فراگیر که از اوایل بزرگسالی شروع شده باشد و در زمینه های مختلف به چشم آید. برای تشخیص وجود حداقل پنج مورد زیر لازم می باشد:

١. تلاش های شتاب زده برای اجتناب از رها شدن واقعی یا خیالی (رفتار خودکشی گرا یا جرح خویشتن را که در ملاک ٥ ارائه شده است، منظور نکنید).

٢. بی ثبات و شدید بودن روابط فردی به صورت الگویی که مشخصه اش تناوب میان دو قطب افراطی است؛ آرمانی نمایی و بی ارزش نمایی.

٣. اختلال و اشکال در هویت؛ بی ثبات بودن واضح و دائم خودانگاره یا احساس فرد در مورد خودش.

٤. تکانشی بودن لااقل در دو حوزه از حوزه هایی که بالقوه به فرد صدمه می زنند؛ مثلاً خرج کردن پول، روابط جنسی، سوء مصرف مواد، رانندگی بی پروا، پرخوری (توجه: رفتار خودکشی گرا یا جرح خویشتن را که در ملاک ٥ ارائه شده است منظور نکنید).

٥. رفتار، ژست ها یا تهدیدهای خودکشی گرا یا رفتار جرح خويشتن مکرر

٦. بی ثباتی در حالت عاطفی به صورت واکنش پذیری آشکار خلق (مثل ملال، تحریک پذیری یا اضطراب شدید و حمله ای که چند ساعتی طول بکشد).

٧. احساسات پوچی مزمن.

٨. نامتناسب و شدید بودن خشم یا دشواری در تسلط بر خشم (مثلاً تندخو شدن های پیاپی، خشمگین بودن دائمی، نزاع کردن های مکرر).

٩. بروز افکار بدگمانانه (پارانویید) یا علایم شدید تجزیه ای به صورت گذرا در مواقع فشار روانی

انتشار : ۲ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

شخصیت اسکیزوئید | علائم، علل و درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید


اختلال شخصیت اسکیزوئید از جمله اختلالات شخصیت کلاستر A است. افراد دارای اختلال شخصیت اسکیزوئید در جامعه به علت منزوی بودنشان ممکن است جلب توجه کنند. این افراد ظاهرا به روابط انسانی و امور انسانی توجه و علاقه خاصی ندارند و در انزوای خود به سر می برند. ممکن فردی در محل کار، دانشگاه و یا خانواده داشته باشید که هیچ علاقه ای به برقراری رابطه با شما نداشته باشد. رفتارهایش ممکن است شما را قانع کند او فردی افسرده خو است. اما واقعا علت این افسردگی او را درک نمی کنید. شخصیت های اسکیزوئیدی دارای ویژگی های خاصی هستند که ممکن است با شخصیت اجتنابی اشتباه گرفته شوند. در این مقاله درباره ویژگی های شخصیت اسکیزوئید صحبت خواهیم کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات شخصیت می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : شخصیت اسکیزوئید | علائم، علل و درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید

 

اختلال شخصیت اسکیزوئید

اختلال شخصیت اسکیزوئید از جمله اختلالات شخصیت است که الگویی از بی تفاوتی نسبت به روابط اجتماعی دارد. فرد دارای اختلال شخصیت اسکیزوئید حیطه ابراز و تجارب هیجانی اش شدیدا محدود می باشد. این اختلال اواخر نوجوانی و اوایل جوانی خود را نشان می دهد.

افراد مبتلا به شخصیت اسکیزوئید زندگی روزمره شان مختل نیست یعنی چنین شخصیتی ممکن است دارای تحصیلات عالیه و شغلی مناسب باشد، او در این موارد به مشکل نمی خورند. در واقع آن ها علاقه ای به برقراری روابط معنی دار با دیگران ندارند. آن ها معمولا تنها هستند، دوست صمیمی ندارند و در مشاغلی مثل نگهبانی شبانه، کار با کامپیوتر و اشیا و کارمند بخش بایگانی مشغول به کار می شوند که کمترین نیاز به روابط انسانی دارند.

در ازای این تنهایی، آن ها ممکن است دلبستگی عجیبی به یک حیوان خانگی پیدا کنند یا تخیلاتی در مورد صمیمی شدن با کسانی که زیاد نمی شناسند، دارند. حتی ممکن است دوستان خیالی هم داشته باشند. به امور انتزاعی و فکری بسیار علاقمند بوده و به خوبی می توانند از پس مسائل انتزاعی برآیند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید به ندرت ازدواج می کنند، اما نرخ ازدواج در زنان مبتلا بیشتر می باشد. آن ها ممکن است منفعلانه تن به ازدواج با مردان سلطه جویی بدهند که زنان منفعل را می پسندند. در صورتی که قصد زندگی و ازدواج با شخصیت اسکیزوئید را دارید حتما از یک فرد متخصص در زمینه مشاوره ازدواج مشورت بگیرید.

 

علائم و نشانه های اختلال شخصیت اسکیزوئید

افراد دارای اختلال شخصیت اسکیزوئید دارای نشانه هایی هستند که در رفتار و علایق آن ها مشهود است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه برخورد با شخصیت اسکیزوئید کلیک کنید. برخی از این نشانه ها عبارتند از:

  • به سختی ممکن است از فعالیتی لذت ببرند یا فعالانه در آن شرکت کنند. اگر هم در فعالیتی درگیر شوند، عمدتا کارهایی است که نیازی به حضور و ارتباط مستقیم نداشته باشند.
  • از روابط نزدیک لذت نمی برند یا اشتیاقی به اینکه عضوی از یک خانواده یا گروه باشند ندارند.
  • کناره گیری بدون هیچ گونه دلبستگی به نظر می رسد.
  • از هرگونه روابط اجتماعی که شامل ارتباط واضح با دیگران باشد، اجتناب می کنند.
  • تقریبا همیشه فعالیت های انفرادی را ترجیح می دهند.
  • علاقه و اشتیاقی به رابطه جنسی ندارند یا ممکن است این اشتیاق بسیار کم باشد.
  • به غیر از اعضای خانواده خود، روابط نزدیک با دیگران ندارند.
  • نسبت به انتقاد یا تحسین بی تفاوت به نظر می رسند.
  • عاطفه سطحی یا سردی عاطفی از خود نشان می دهند.
  • تغییرات خلقی کمی را گزارش می کنند؛ یعنی خلقشان تقریبا همیشه ثابت است.

 

علل اختلال شخصیت اسکیزوئید

علت بروز اختلال شخصیت اسکیزوئید به درستی مشخص نیست. هم عوامل ژنتیکی و ارثی و هم عوامل تربیتی-محیطی در به وجود آمدن این اختلال دخیل هستند. در واقع یک دوره کودکی سرد که در آن هیچ گونه ابراز هیجانی وجود نداشته می تواند زمینه ساز این اختلال شود.

وجود اختلال اسکیزوئید و هم چنین اسکیزوفرنی در بستگان نزدیک افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید نشان دهنده ارثی بودن این اختلال می باشد.

علیرغم وجود شباهت بین اسکیزوفرنی و اختلال شخصیت اسکیزوئید این دو اختلال متفاوت از هم بوده ولی در برخی مواقع اختلال شخصیت اسکیزوئید پیش درآمدی بر اسکیزوفرنیا می باشد.

تشخیص و درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید

افراد مبتلا به اختلالات شخصیت به ندرت به درمانگر مراجعه می کنند، مگر اینکه توسط اطرافیان مجبور به این کار بشوند. درمان شخصیت اسکیزوئید شرکت در جلسات روان درمانی می باشد. آن ها ممکن است با درمانگر ارتباط هیجانی برقرار نکنند ولی در جریان درمان همکاری لازم را انجام می دهند.

گروه درمانی هم گزینه درمانی خوبی برای آن ها می باشد. ممکن است ابتدای امر ورود فرد به گروه موفق به نظر نرسد ولی بعد از مدتی اعضای گروه برای فرد مهم می شوند و فرد اولین تماس های اجتماعی خود را با اعضای همین گروه انجام می دهد.

از دارو هم می توان برای درمان بهره برد، ولی اثرات دارودرمانی برای بهبود آن ها چندان چشمگیر نمی باشد ولی جریان درمان را تسهیل می کند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات شخصیت می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : شخصیت اسکیزوئید | علائم، علل و درمان اختلال شخصیت اسکیزوئید

انتشار : ۱ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

اختلال شخصیت پارانوئید یا اختلال بدگمانی


اختلال شخصیت پارانوئید از جمله اختلالات شخصیت کلاستر A می باشد. شخصیت پارانویید با فکر کردن بیش از حد درباره زندگی دیگران، کم کم نسبت به آنها بدگمان می شود. اگر این حالت در فرد شدیدتر شود، فرد به تئوری‌های توطئه علیه خود اعتقاد پیدا می‌کند و احساس می‌کند که دیگران قصد آسیب رساندن به او را دارند، بنابراین کم‌کم از ارتباط با دیگران خودداری می کند و به انزوا روی می‌آورد. داشتن سطح معقولی از بدگمانی طبیعی به نظر می‌رسد منظور از اختلال بدگمانی یا پارانوئید حالت شدید و اغراق‌آمیز احساس بدگمانی در فرد است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع اختلالات شخصیت کلیک کنید.

 

برای دریافت مشاوره و درمان اختلال پارانوئید می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : اختلال شخصیت پارانوئید یا اختلال بدگمانی

 

اختلال پارانوئید

در اختلال شخصیت پارانوئید احساسات فرد به اختلال و رفتارهای ترسناک تبدیل می‌شود. به خاطر بدگمانی اش، فرد مناسبی برای روابط طولانی‌ مدت نیست. شخصیت بدگمان در پی تقویت توانایی ها و قابلیت های خود بر می‌آید تا به دیگران محتاج نشوند. در برخی مواقع قدرت فرد به قدری بالا می رود که یک تمایل شدید به کنترل دیگران در او به وجود می آید و بدین صورت اطرافیانش را تحت سلطه خود درمی‌آورد.

افراد پارانوئیایی اصلاً روحیه انتقادپذیری ندارند و برعکس بسیار ایرادگیر هستند. دائما از کارهای دیگران انتقاد می‌کنند؛ بنابراین نمی‌توانند همکاری لازم را داشته باشند. شخصیت پارانوئید با رفتارش دیگران را از خود دور می‌کند و در نهایت زندگی اش به انزوا کشیده می شود.

 

علائم و نشانه های اختلال شخصیت پارانوئید

اختلال بدگمانی و پارانوئید معمولاً با شروع سن بلوغ در افراد آغاز می شود. برای تشخیص آن باید حداقل چهار مورد از موارد زیر در فرد دیده شود:

  • شک بی دلیل نسبت به دیگران طوری که فرد احساس می کند اطرافیان در پی خیانت کردن و فریب دادن او هستند
  • قبول نداشتن کار دیگران و ارزش قائل نشدن برای کار آنان
  • بی اعتمادی به دیگران به دلیل اینکه فکر می کنند دیگران به او خیانت خواهند کرد
  • توجه بیش از حد و اغراق آمیز به موارد منفی اطرافیان و بزرگ کردن آن ها
  • خجالت زدگی دائمی
  • گمان می‌کنند که اطرافیان موقعیت و جایگاه او را به خطر می‌اندازند و به دنبال راهی برای مقابله کردن بر می‌آید
  • بد گمانی همیشگی بدون دلایل منطقی درباره وفاداری همسر و دوستان

اما تشخیص این اختلال در فرد به راحتی دیگر اختلال های روانی نظیر افسردگی و علائم افسردگی نیست. علائم اختلال بدگمانی معمولاً در حد فاصل سن بلوغ تا سنین چهل، پنجاه سالگی است و در موارد معدودی تا سنین بالاتر نیز ادامه می‌یابد.

 

چگونه اختلال پارانوئید را عملا می توان تشخیص داد؟

تشخیص اختلال بدگمانی توسط روانشناس و روانپزشک مجرب صورت می‌گیرد و درمان آن نیز نیازمند مراجعه به روانپزشک است. حتی اگر اختلال توسط اطرافیان و پزشکان عمومی یا پزشک خانواده تشخیص داده شود برای درمان حتماً باید به روانشناس متخصص در مشاوره روانشناسی و مشاوره خانواده مراجعه کرد. معمولاً این اختلال علائم فیزیولوژیکی ندارد و با آزمایش های ژنتیک و تست خون و غیره قابل تشخیص نیست.

در ابتدا ممکن است علائم اختلال پارانوئید چندان به چشم نیاید و فرد در پی درمان آن نرود، اما این اختلال کم کم بر دیگر جنبه های رفتاری و ارتباط بین فردی (مانند میل به کنترل کردن دیگران) تأثیر منفی می‌گذارد؛ در صورت زندگی و ازدواج با شخصیت پارانوئید حتما باید اطلاعات خود را در زمینه نحوه رفتار صحیح با شخصیت پارانوئید افزایش دهید. روانشناس و روانپزشک علائم موجود در بیمار را با علائم لیست شده تطبیق می‌دهد و با مشخص کردن ابعاد و میزان علائم فرد مبتلا به درمان او اقدام می‌کند.

 

چه عواملی باعث بروز اختلال پارانوئید می‌شود؟

متاسفانه هنوز دلایل اصلی بروز شخصیت پارانوئید کشف نشده است. اما نظریه های زیادی در مورد دلایل آن مستند شده است. بیشتر تحقیقات ابعاد ژنتیکی، روانی و اجتماعی فرد را در بروز بیماری موثر دانسته اند. در واقع می‌توان گفت که مجموعه ای از عوامل فوق باعث مبتلا شدن به پارانوئید می‌شود و یک عامل به تنهایی فرد را مبتلا نمی کنند.

روش های درمان اختلال پارانوئید

دو روش اصلی درمان برای پارانوئید در جلسات مشاوره روانشناسی وجود دارد که در هر صورت باید تحت نظر روانپزشک مجرب و متخصص صورت گیرد که شامل؛ روان درمانی و دارودرمانی است.

روان درمانی برای درمان اختلال شخصیت پارانوئید

روش درمان به این صورت است که فرد مبتلا به پارانوئید در جلسات منظم و برنامه ریزی شده به درمانگر خود مراجعه کرده و مراحل درمان را طی می‌کند. در این روش همانطور که از اسمش پیداست ریشه ها و علل روانی و عوامل ایجادکننده اختلال شناسایی و درمان می‌شود. در این روش به مسائل دوران کودکی و نوجوانی به شکل ویژه‌ای توجه می‌شود؛ چرا که شخصیت فرد در این دوران شکل می‌گیرد.

دارودرمانی برای درمان اختلال شخصیت پارانوئید

از آنجایی که دلیل های به وجود آورنده اختلال پارانوئید عمدتاً روانی هستند و علائم فیزیکی کمتری در فرد به وجود می آید، دارو برای درمان اختلال شخصیت پارانوئید توصیه نمی‌شود و حتی در برخی موارد دارو باعث ایجاد اختلال در فرایند درمان می شود. درواقع دارو در موارد استثنا و هم‌زمان با روان درمانی برای کنترل رفتار فرد توسط روانپزشک تجویز می‌شود. داروهای ضد اضطراب مانند دیازپام معمولاً مکمل مناسبی برای درمان است، مخصوصاً زمانی که فرد در کنترل رفتار و اعمال خود عاجز می شود.

برای کنترل رفتار و خودیاری فرد، استفاده از داروهای دیگری مانند هالوپریدول نیز مفید می باشد. شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره تلفنی و مشاوره حضوری مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی بهرمند شوید.

برای دریافت مشاوره و درمان اختلال پارانوئید می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : اختلال شخصیت پارانوئید یا اختلال بدگمانی

انتشار : ۱ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

اختلال شخصیت ضد اجتماعی | نشانه ها و روش درمان


اختلال شخصیت ضد اجتماعی یکی از انواع اختلالات شخصیت کلاستر B است. افراد ضد اجتماع به درست یا غلط بودن کارهایی که انجام می دهد، اهمیتی نمی دهند. احساسات و حقوق دیگران را نادیده می‌گیرند. شخصیت ضد اجتماعی با کارهایشان اغلب برای دیگران مشکل ایجاد می نمایند. بارها به خاطر اعمالش به زندان افتاده اما باز هم از اشتباهاتش درس نمی گیرد. با کارهای خلاف یا کلاهبرداری زندگی خود را می گذراند. اما آیا راهی برای تغییر و درمان این افراد وجود دارد؟ در این مقاله علل، نشانه ها و درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی را بررسی خواهیم کرد.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات شخصیت و نحوه درمان آن ها می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع : اختلال شخصیت ضد اجتماعی | نشانه ها و روش درمان

 

اختلال شخصیت ضد اجتماع

اختلال شخصیت ضد اجتماعی یکی از انواع اختلالات شخصیت است که در روانشناسی سایکوپاتی هم خوانده می‌شود؛ وضعیتی روانی است که در آن فرد هیچ اهمیتی به درست و غلط بودن اعمالش نمی‌دهد و احساسات و حقوق دیگران را نادیده می‌گیرد. افراد دارای اختلال شخصیت ضد اجتماعی نسبت به دیگران احساس دشمنی یا بی‌تفاوتی سنگدلانه دارند و با آنها خشن برخورد می‌کنند. در رفتار این‌ گونه افراد هیچ احساس گناه یا ندامتی دیده نمی‌شود. آنها اغلب از قانون سرپیچی می‌کنند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی معمولا به مواد مخدر یا الکل اعتیاد دارند. شخصیت سایکوپات به طور معمول نمی تواند از عهدۀ مسئولیت‌های خانوادگی، کاری یا تحصیلی خود برآید. درگیر شدن به اعتیاد مشکلاتش را دو چندان می کند، ویژگی های شخصیتی سایکوپات ها ترک اعتیاد را سخت تر می کند.

 

نشانه های اختلال شخصیت ضد اجتماعی

اگر قصد ازدواج و زندگی با شخصیت ضد اجتماعی را دارید بهتر است اطلاعات خود را در مورد این اختلل بیشتر کنید. از مهمترین نشانه های اختلال شخصیت ضد اجتماعی می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • بی‌توجهی به درست و غلط
  • دروغگویی مداوم یا فریب دیگران برای بهره‌کشی
  • سنگدلی، بدبینی و بی‌احترامی نسبت به دیگران
  • بازیچه قرار دادن دیگران با استفاده از جذابیت یا شوخ‌طبعی برای نفع یا لذت شخصی
  • تکبر، احساس برتری و استبداد شدید
  • مشکلات مکرر با قانون، از جمله رفتارهای مجرمانه
  • نقض مکرر حقوق دیگران از طریق ارعاب و بی‌صداقتی
  • تکانش‌گری یا ناتوانی در برنامه‌ریزی قبلی
  • خصومت، تحریک‌پذیری قابل توجه، اضطراب، پرخاشگری یا خشونت
  • فقدان همدردی نسبت به دیگران و عدم پشیمانی از آزار رساندن به سایرین
  • خطرپذیری غیرضروری یا رفتارهای خطرناک بدون توجه به امنیت خود یا دیگران
  • روابط ضعیف یا سوء‌ِاستفاده‌ گرانه
  • ناتوانی در درک عواقب منفی رفتار یا عبرت گرفتن از آنها
  • مسئولیت‌ناپذیری مکرر یا ناتوانی از انجام کار و بی تعهدی مالی

افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی معمولا از سن ۱۵ سالگی نشانه‌هایی از اختلال سلوک از خود نشان می‌دهند. عدم درمان به موقع خطر ابتلا به اختلال شخصیت را افزایش می دهد.

اگرچه تصور می‌شود اختلال شخصیت ضداجتماعی حالتی مادام‌ العمر باشد، برخی از نشانه‌ها (به خصوص رفتار مخرب و مجرمانه) ممکن است در طول زمان کمرنگ شوند. اما مشخص نیست که این اتفاق در نتیجۀ بالا رفتن سن یا افزایش آگاهی نسبت به عواقب رفتار ضد اجتماعی رخ می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه برخورد با شخصیت ضد اجتماعی کلیک کنید.

 

علل ابتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی

از جمله علل اختلال شخصیت ضد اجتماعی می توان به ژنتیک، شرایط زندگی فرد، تربیت فرد در زمان کودکی و... اشاره داشت. همچنین ممکن است در طول رشد و شکل‌گیری مغز، تغییراتی در عملکرد آن رخ داده باشد. اما هیچ کدام از این عوامل به تنهایی منجر به بروز شخصیت سایکوپات نمی شود، بلکه مجموعه از این عوامل نقش دارند.

 

پیامدهای اختلال شخصیت ضد اجتماعی

مشکلات و عواقب ناشی از وجود اختلال شخصیت ضد اجتماعی به شکل های مختلف قابل مشاهده می باشد. از جمله مهمترین عواقب و پیامدهای اختلال شخصیت ضد اجتماعی می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • آزار و اذیت یا بی‌توجهی نسبت به همسر یا فرزند
  • اعتیاد به الکل یا مواد مخدر
  • زندانی شدن
  • رفتارهای مربوط به خودکشی یا قتل
  • ابتلا به سایر اختلالات سلامت روانی مانند افسردگی یا اختلال اضطرابی
  • وضعیت پایین اجتماعی و اقتصادی و بی‌خانمانی
  • وارد شدن به گروه‌های اراذل و اوباش
  • مرگ زودهنگام، به خصوص در نتیجه‌ی خشونت

 

درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی

درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی با استفاده از جلسات مشاوره روانشناسی، روان درمانی و دارو درمانی امکان پذیر می باشد که نیاز به صرف زمان و همکاری با درمانگر دارد. از جمله عوامل تاثیر گذار بر روی روند موقعیت فرد، میزان تمایل او به همکاری و شدت علائم اختلال می باشد. خانواده در درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی نقش بسیار مهمی را ایفا می کند که به همین منظور اعضای خانواده باید مهارت های لازم را در برخورد با افراد ضد اجتماعی بیاموزند که به سیکل درمانی او کمک کنند.

روان‌درمانی

روان‌درمانی که آن را گفت‌وگو درمانی (talk therapy) نیز می‌شناسند، در درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی مؤثر است. این‌ درمان ممکن است شامل مدیریت خشم و خشونت، درمان اعتیاد و درمان سایر مشکلات سلامت روان باشد. شرکت در گروه های حمایتی بسیار می تواند به درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی کمک کند.

دارودرمانی

داروی مشخصی وجود ندارد که بر اساس استانداردهای دارویی به عنوان داروی درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی تأیید شده باشد. در واقع پزشک معمولا دارو را برای درمان مشکلات جانبی اختلال شخصیت ضد اجتماعی، مثل اضطراب یا علائم افسردگی و یا نشانه‌های پرخاشگری تجویز می‌کند.

مهارت‌های مورد نیاز اعضای خانواده

اگر یکی از نزدیکان شما به اختلال شخصیت ضد اجتماعی مبتلا است، بسیار اهمیت دارد که خود شما آموزش های لازم را در مورد نحوه رفتار صحیح با او بیاموزید. یک متخصص سلامت روان می‌تواند به شما بیاموزد که چطور مرزگذاری کنید و از خودتان در مقابل پرخاشگری، خشونت و خشم شخصیت سایکوپات محافظت کنید. همچنین، به شما آموزش می دهد که چگونه به او کمک کنید تا بتواند درمان خود را هر چه سریعتر پیش بگیرد.

 

پیشگیری اختلال شخصیت ضد اجتماعی

هیچ روش مطمئنی برای جلوگیری از ابتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی در افرادی که مستعد آن هستند وجود ندارد. از آنجایی که تصور می‌شود این اختلال ریشه در کودکی داشته باشد، والدین، آموزگاران و پزشکان اطفال ممکن است بتوانند هشدارهای اولیه را تشخیص بدهند. تشخیص اولیه و مداخله‌ی زودهنگام به پیشگیری و درمان کمک می‌کند.

مراقبت‌ها، آموزش‌های اصلاحات رفتاری، مهارت‌های اجتماعی و حل‌ مسئله، آموزش والدین، خانواده درمانی و روان‌درمانی زودهنگام، به کاهش احتمال مبتلا شدن کودکان مستعد و درمان شخصیت ضداجتماعی کمک می کند. شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره تلفنی و مشاوره حضوری مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی بهرمند شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلالات شخصیت و نحوه درمان آن ها می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : اختلال شخصیت ضد اجتماعی | نشانه ها و روش درمان

انتشار : ۱ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم

اختلال شخصیت وسواسی جبری (OCPD)


اختلال شخصیت وسواسی جبری (OCPD) متعلق به اختلال شخصیت کلاستر C است. وجه مشترک اختلالات این گروه، ترس و اضطراب می‌باشد. هسته مرکزی اختلال وسواسی عبارت است از کمال طلبی و انعطاف ناپذیری به صورت الگویی نافذ و فراگیر. افراد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی اجباری نیاز شدیدی به اِعمال استانداردهای خود در محیط خارج خود می کنند. در این مقاله به بررسی علائم، نحوه تشخیص و درمان اختلال شخصیت وسواسی می پردازیم.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال شخصیت وسواسی و درمان آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

منبع : اختلال شخصیت وسواسی جبری (OCPD)

 

علائم اختلال شخصیت وسواسی-جبری

اختلال شخصیت وسواسی جبری (OCPD) از انواع اختلال شخصیت است که مشخصه های اصلی آن؛ محدود بودن هیجانات، منظم و مرتب بودن، مداومت و پافشاری، سرسختی و یک دندگی است. به شدت به قوانین حساس هستند و به طور افراطی به انجام قوانین می پردازند. این افراد معمولا افرادی متعصب، انعطاف ناپذیر می باشند. کمال گرایی آن ها به گونه ای است که به خاطر وسواس ها و حساسیت های بیش از حد، نمی توانند کار خود را به طور کامل به اتمام برسانند.

از خطر کردن در هراسند. این ترس از خطر کردن با کوشش شخصیت وسواسی - اجباری جهت اجتناب از احساس گناه و مسئولیت در ارتباط است. این افراد از وجدان اخلاقی سختگیرانه برخوردار هستند. رفتارهایشان بسیار خشک و جدی است.

اگر چه بیماران مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی – جبری اکثر اوقات وضعیت زناشویی پایداری دارند و در کار خود نیز کفایت و شایستگی از خود نشان می دهند،‌ اما دوستان زیادی ندارند.

هر چیزی که روال زندگی عادی این افراد را بخواهد بر هم بزند، ممکن است سبب بروز اضطراب شدید و یک سلسله اعمال آیینی (رفتارهای وسواسی) که آنها بر زندگی خود و دیگران تحمیل می کنند؛ منجر شود.

ملاک ها تشخیصی اختلال شخصیتی وسواسی جبری

اگر قصد ازدواج و زندگی با شخصیت وسواسی جبری را دارید؛ اطلاع از ملاک های تشخیصی اختلال شخصیت وسواسی به شما در تشخیص این اختلال بسیار کمک می کند. از مهمترین ملاک هایتشخیص اختلال شخصیت وسواسی می توان به موارد زیر اشاره داشت:

1- ذهنش به جزئیات، قواعد، فهرست ها، ترتیب،‌ سازمان یافتگی، یا برنامه ها و جدول زمانی امور به قدری مشغول باشد که رشته اصلی امور را از دست بدهد.

2- به قدری کمال طلبی از خود نشان دهد که نتواند تکلیف محول شده را به اتمام برساند (مثلا نتواند طرحی را به طور کامل اجرا کند و به پایان برساند،‌ چون ملاک های بیش از حد دقیقی که دارد، قابل پیاده کردن نیستند).

3- به شکلی افراطی خود را وقف کار و بهره وری کرده باشد، به طوری که نتواند به تفریح و روابط دوستانه اش بپردازد.

4- بیش از حد با وجدان،‌اخلاقی و تقوا پیشه باشد و در مورد مسایل اخلاقی و ارزشی به هیچ وجه انعطاف پذیر نباشد.

5- نتواند چیزهای کهنه و از رده خارج یا بی ارزش را دور بیندازد،‌ حتی اگر هیچ گونه ارزش عاطفی هم نداشته باشند.

6- از واگذاری وظایف خود به دیگران یا کار کردن با آنها اِبا داشته باشد،‌ مگر آنکه آنها به روش او برای انجام امور کاملا تسیلم شده باشند.

7- در پول خرج کردن چه برای خودش و چه برای دیگران خست بورزد،‌ یعنی پول را چیزی بداند که باید برای روز مبدا پس انداز شود.

8- سرسختی و یکدندگی از خود نشان دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه برخورد با اختلال شخصت وسواسی جبری جبری کلیک کنید.

 

اختلالات مرتبط با اختلال شخصیت وسواسی جبری

این اختلال با اختلال وسواس فکری- عملی هم آیندی و نزدیکی زیادی دارد به گونه ای که گاهی وسواس های فکری یا عملی هم ممکن است در او راه پیدا کند. اگر چه با افزایش سن علائم اختلال شخصیت وسواسی ممکن است برطرف شود، اما در برخی افراد این اختلال می تواند مقدمه اختلال اسکیزوفرنی باشد. از دیگر اختلالاتی که ممکن است همراه این اختلال نمود کنند، اختلال اضطرابی و علائم افسردگیاست.

درمان اختلال شخصیت وسواسی

اختلال شخصیت وسواسی هم مانند سایر اختلالات شخصیتی برای تشخیص و درمان به کمک روانشناس و یا روانپزشک نیاز دارد. به طور کلی می توان گفت چشم انداز درمان اختلال شخصیت وسواسی جبری از سایر اختلالات بهتر است و درصد بهبودی در این اختلال بالاست. بیماران مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی – جبری بر خلاف بیماران دچار سایر اختلالات شخصیت اغلب خود نمی دانند که بیمارند و لذا خودشان به جست و جوی درمان بر نمی آیند. برای دریافت مشاوره به هنر زندگی مراجعه نمایید.

یکی از اهداف اصلی درمان، پرت کردن حواس این افراد از نشخوارهای فکری و جزئیات امور است، بنابراین تکنیک رفتار درمانی می تواند گزینه درمانی مناسب باشد.

از درمان های دیگری که برای کمک به این افراد استفاده می شود، درمان شناختی-رفتاری و گروه درمانی است. دارو درمانی در کنار سایر روان درمانی ها برای کاهش استرس استفاده می شود.

داروهای درمان اختلال شخصیت وسواسی

داروها می توانند علائم اختلال شخصیت وسواسی – جبری شدید را تخفیف دهند، ولی هنوز اثر درمانی آن ها بر اختلال شخصیت وسواسی – جبریمعلوم نیست. از داروها تنها برای کاهش افکارهای وسواسی استفاده می شود. شما در هر جایی که هستید می توانید از خدمات مشاوره تلفنی و مشاوره حضوری مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی بهرمند شوید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال شخصیت وسواسی و درمان آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره ورانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : اختلال شخصیت وسواسی جبری (OCPD)

انتشار : ۱ فروردین ۱۳۹۸

برچسب های مهم


تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما